Ilyen a pizza, amit csak robotok készítenek

Már létezik a pizzéria, ahol automatizált karok készítik el az ételt. Mutatjuk, hogyan készül egy pizza náluk...

Néhány hete írtunk róla, hogy már tesztelik azt a robotot, aki képes elsajátítani a nápolyi pizzakészítés minden csínját-bínját. Most azonban egy olyan pizzériát mutatunk, ahol automatizált karok segítségével készítik el az olasz finomságot.

A Szilícium-völgy szívében található Zume pizzériában minden frissen készül. Az ABB robotjai kamerák és szenzorok segítségével adagolnak feltéteket a pizzatésztára, majd teszik azt a sütőbe. Nézzétek csak:

A pizzákat csak elősütik, utána egy sütőkkel ellátott teherautóba teszik, ahol elérik végső állagukat. Így a vásárlók friss pizzát kapnak házhoz, télen sem kell azon aggódni, hogy a kihűl az étel.

Ez is érdekelhet?

Hamarosan a pizzánkat is robotok készíthetik

A rendszer állítólag annyira hatékony, hogy a pizzák sokkal hamarabb elkészülnek, és a kiszállítási idő is akár 20 percre csökkenhet. A Zume pizzája egyelőre kicsit drágábban kapható (10-20 dollár között, ami kb. 2500-5000 forint) a hagyományos pizzáknál, de a startup célja, hogy mindenki számára elérhető legyen az ilyesfajta szolgáltatás. Így viszont aligha szükség lesz a pizzasütő szakácsokra a nem is olyan távoli jövőben.

Ezeket olvastad már?

via Food Network, Verge

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek