Így vidd magaddal a salátát, hogy friss maradjon

Finom, laktató saláta, amit magaddal viszel a munkába, mégis friss és ropogós marad? Mutatjuk, hogy csináld!

Egy tartalmas, finom saláta az egyik legjobb unkahelyi ebéd: nem telít el annyira, hogy utána félálomban bámuljuk a monitort, de nem is leszünk tőle fél óra után farkaséhesek. De hogy kerüljük el, hogy a reggel összeállított finomság délre ne egy szottyos trutyi legyen, ami minden csak nem ínycsiklandozó? Mutatjuk a trükköket!

RÉTEGEZZ OKOSAN!

Az egyik legjobb megoldás, ha előveszed a klasszikus, jól záródó befőttesüvegeidet és ezeket veted be a dobozok helyett. Az üvegbe jól tudod rétegezni a hozzávalókat. Haladj mindig a nedvestől a száraz felé: alulra kerüljön az öntet, a paradicsom, a hús, zöldségdarabok, egyszóval minden olyan hozzávaló, amit nyugodtan bevonhat hosszabb ideig is a salátaöntet. Erre kerüljön a salátalevelek egy rétege – egyfajta zárórétegként – , utána jöhet újra egy kényesebb hozzávaló, például a tojás vagy sajt, ezt pedig a zöldek másik fele zárja le. Ha szeretnéd kenyérkockákkal is gazdagítani a salátát, mindenképp ez legyen az utolsó elem, ami az üvegbe kerül, ugyanígy a ropogós magvak is a halom tetejére valók, így nem fognak elázni. Ezt az egészet akár már előző este is összeállíthatod, nyugodtan hagyd a hűtőben, semmi baja nem lesz. A táskádban biztonságosan szállíthatod, tuti, hogy nem fog kifolyni, mire beérsz a munkahelyedre. Ebédidőben pedig öntsd csak az egészet egy mélytányérba és máris kész.

Itt 400 kalória alatti, de rendkívül tartalmas, ebédnek is elég salátát gyűjtöttünk össze,itt megtalálod a legfinomabb őszi salátákat, heti egyszer pedig mindenképp csomagolj görög salátát, aminél még jól is jön, ha összeérnek az ízek, csak arra figyelj, hogy legyenek a salátának ropogós elemei is, kerüljön az üvegbe friss uborka is, amit nem forgattál össze a többi hozzávalóval.

A KINCSET ÉRŐ DOBOZ

Ha idegenkedsz attól, hogy üveget cipelj magaddal, nyugodtan használhatsz dobozt is, a lényeg, hogy jól záródó legyen és az se baj, ha több rekesszel rendelkezik. Ilyenkor is érvényes az a szabály, hogy lehetőleg ne nagyon keveredjenek a nedves és a száraz alapanyagok, mert bármilyen jót tesz egy salátának, ha összeérnek benne az ízek, nem az a cél, hogy szétázzon az egész. Tegyük a különböző állagú hozzávalókat külön rekeszekbe, és ha van egy külön zárható dobozunk, kis üvegünk, abba kerüljön a salátaöntet, amivel csak az összeállításkor locsoljuk meg a salátát.

Ha hétvégéről marad egy adag sült hús, mindenképp használd fel a hét elején egy tartalmas salátában, erre itt mutatunk néhány szuper ötletet, ha pedig fogyózol, ezek a megunhatatlan, fehérjedús, tojásos saláták lesznek a legjobb barátaid.

Mindegy, hogy üvegbe vagy dobozba csomagolod az ebédet, fontos, hogy a romlandó hozzávalók miatt szállítás után minél előbb hűtőbe kerüljön az étel.

Ezeket olvastad már?

Ezeket olvastad már?

fotó: Getty

Hozzászólások

Címlapról ajánljuk

További cikkek