Top 7 laktató saláta 400 kcal alatt

Egy saláta is lehet tartalmas, ha sikerül jól összeválogatnunk az alkotórészeit. Kezdjük például magas energiatartalmú hüvelyesekkel, és fűszerezzük ízlés szerint!

Ha salátákról beszélünk, még ma is sokaknak a hagyományos savanyúságok vagy a pár zöld levélből és öt kocka kígyóuborkából álló verziók jutnak az eszükbe. Pedig egy saláta is lehet tartalmas, ha megfelelően állítjuk össze.

A hüvelyesekből (pl. szárazbab, lencse) készülő saláták magas élelmi rost- és növényifehérje-tartalmúak, és szinte bármilyen kiegészítést, fűszerezést elbírnak.

Összegyűjtöttem nektek most 7 babból, lencséből, csicseriborsóból készíthető saláta receptjét, adagonként kevesebb, mint 400 kcal energiatartalommal. Persze ha épp nincs otthon csicseriborsó, akkor váltsátok ki nyugodtan egy másik hüvelyessel, garantáltan úgy is nagyon finom eredményt kaptok.

Olvasd el!

Top 9 krumplis étel ~500 kalóriából

 1. 1.

  Csicseriborsós saláta

 2. 2.

  Fetás lencsesaláta paradicsommal

 3. 3.

  Lencsesaláta zöldpaprikával

 4. 4.

  Gombás cannellini saláta

 5. 5.

  Joghurtos babsaláta

 6. 6.

  Balzsamecetes óriásbab saláta

 7. 7.

  Maradékmentő zöldsaláta csicseriborsóval

Hirdetés

Támogatott tartalom

Őszi feltöltődés a büki termálvíz erejével

Az ősz az év gyönyörű időszaka arra, hogy élvezd a természet változó színeit, a napsütést és a már hűvös szellő simogatását. Ezekben a hónapokban érdemes felkészíteni a szervezetedet a téli hónapokra, hogy ne döntsenek le a betegségek.

Címlapról ajánljuk

További cikkek

31 étel, amit idén októberben semmiképp se hagyj ki

Az őszi alapanyagpaletta eléggé kitesz magáért, az átmenet nyárból őszbe, majd őszből télbe tartogat nekünk pár csodás szezonális finomságot: cékla, körte, sütőtök, alma, szilva, batáta, füge, birsalma vár rád, de a sornak nincs vége. Főzz és süss velünk októberben is!