Top 7 laktató saláta 400 kcal alatt

Egy saláta is lehet tartalmas, ha sikerül jól összeválogatnunk az alkotórészeit. Kezdjük például magas energiatartalmú hüvelyesekkel, és fűszerezzük ízlés szerint!

Ha salátákról beszélünk, még ma is sokaknak a hagyományos savanyúságok vagy a pár zöld levélből és öt kocka kígyóuborkából álló verziók jutnak az eszükbe. Pedig egy saláta is lehet tartalmas, ha megfelelően állítjuk össze.

A hüvelyesekből (pl. szárazbab, lencse) készülő saláták magas élelmi rost- és növényifehérje-tartalmúak, és szinte bármilyen kiegészítést, fűszerezést elbírnak.

Összegyűjtöttem nektek most 7 babból, lencséből, csicseriborsóból készíthető saláta receptjét, adagonként kevesebb, mint 400 kcal energiatartalommal. Persze ha épp nincs otthon csicseriborsó, akkor váltsátok ki nyugodtan egy másik hüvelyessel, garantáltan úgy is nagyon finom eredményt kaptok.

Olvasd el!

Top 9 krumplis étel ~500 kalóriából

 1. 1.

  Csicseriborsós saláta

 2. 2.

  Fetás lencsesaláta paradicsommal

 3. 3.

  Lencsesaláta zöldpaprikával

 4. 4.

  Gombás cannellini saláta

 5. 5.

  Joghurtos babsaláta

 6. 6.

  Balzsamecetes óriásbab saláta

 7. 7.

  Maradékmentő zöldsaláta csicseriborsóval

Címlapról ajánljuk

További cikkek

3 ok, amiért nem pirosodik be a paradicsom

Nem pirosodik be a paradicsomod? Ennek több oka is lehet, de szerencsére egy kis odafigyeléssel könnyedén kiküszöbölhető a probléma. Az alábbiakban megmutatjuk a leggyakoribb hibákat és azok megoldásait, hogy paradicsomjaid ezentúl tökéletesen pirosak legyenek!