Így változik az idősek vásárlási idősávja szombattól

Nemrég jelentették be, hogy december 12-től megváltozik az idősek vásárlási sávja. Holnaptól már így vásárolhatunk!

A kereskedelmi szervezetek és az Idősügyi Tanács javaslatára a kormány felfüggeszti az idősek vásárlási idősávját december 12. szombattól, ezzel segítve, hogy a karácsonyi bevásárlások idején ne legyen tumultus az üzletekben, olvasható a Kormányzati Tájékoztatási Központ közleményében – írja a 24.hu.

A felfüggesztés ezzel ellentétes döntésig marad érvényben – az erről szóló kormányrendelet hamarosan olvasható a Magyar Közlönyben.

Tehát december tizenkettedikétől, vagyis holnaptól időkorlátozás nélkül vásárolhat bárki az élelmiszerboltokban, a patikákban és drogériákban is. Az időkorlát felfüggesztését a hazai kereskedelmi szervezetek kezdeményezték, hogy ezzel is csökkentsék az ünnepi időszakra jellemző zsúfoltságot. A javaslattal az Idősügyi Tanács is egyetértett, ezért a kormány úgy döntött, hogy felfüggeszti az idősek vásárlási idősávját.

Azonban arra felhívták a figyelmet, hogy továbbra is kötelező vásárlás közben a maszk viselése. Emellett arra kérik az időseket, ha tehetik, kérjék inkább meg ismerőseiket, hogy segítsenek a bevásárlásban, de ha erre nincs lehetőségük, akkor kerüljék a zsúfolt üzleteket.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg a legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon vagy a YouTube-on!

Ezeket olvastad már?

Forrásunk volt.

Címlapról ajánljuk

További cikkek