Tippek, hogy jövő karácsonykor is gyönyörködhess a mikulásvirágodban

Neked is maximum a karácsonyt éli meg a mikulásvirágod? Most mutatjuk, mit kell tenned, hogy jövőre ne kelljen újat venned!

Az adventi és karácsonyi időszak egyik legkedveltebb szobanövénye a mikulásvirág. Sokan azonban csak addig gondozzák, ameddig virágzik, aztán, ha már kevésbé mutatós, egyszerűen kidobják, pedig némi odafigyeléssel még sok szezonon át gyönyörködhetünk ebben a csinos piros virágú szobanövényben – írja az agrarszektor.hu, jótanácsokat adva a mikulásvirág további gondozásához.

Nem egyszerű, de nem lehetetlen

Ahhoz, hogy újravirágoztassuk a növényünket, fontos betartani néhány szabályt. Ez a fajta növény nem nagyon szereti a meleget. Körülbelül 18-24 fok körül érzi igazán jól magát, de ahhoz, hogy virágozzon, nem ajánlott 21 fok feletti helyen tárolni, ugyanis akkor már nem tud fejlődni.

Nyáron nyugodtan kiteheted a szabadba, hiszen nagy a fényigénye, persze a tűző napot nem tűri jól. Ha sikeresen túlélte a nyarat, akkor érdemes otthon, a tervezett virágzás előtt 10 héttel már napi 12 órát mesterséges sötétben tartani: minden nap, pontban délután négykor tegyünk rá egy kartondobozt, és hagyjuk rajta 12 órán át! Azért fontos, hogy minden nap pontosan ugyanabban az időpontban rakjuk rá a dobozt, mert ez indítja be a rügyképződést.

Mivel meglehetősen vízigényes növény, amikor virágzik, érdemes mindig nedvesen tartania földjét. Szeptemberig érdemes minél többször megmetszeni, mert annál sűrűbb lesz. Fontos azonban, hogy mielőtt szeretnénk, hogy virágozzon, már ne vágjuk meg, mivel az a virágzás rovására mehet.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg a legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon vagy a YouTube-on!

Ezeket olvastad már?

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...