Így válassz naptejet a kicsiknek!

Itt az ideje, hogy naptejet válassz! Különösen a kisgyermeked érzékeny bőrére figyelj, hiszen a napégés nemcsak fájdalmas, később kellemetlen következményei is lehetnek.

Azzal minden szülő tisztában van, hogy védeni kell a gyermeket a túlzott napsugárzástól, mivel néhány ártalmatlannak tűnő leégés az évek során akár súlyos bőrbetegséghez is vezethet. Legbiztosabb, ha 11 és 3 óra között nem tartózkodik a gyerek napon, de nyaraláskor ez nyilván kizárt. Abban szeretnénk most segíteni, hogy mire figyelj a napkrém kiválasztásánál.

Mindenképpen válassz kifejezetten gyereknapkrémet, ami hypoallergén és tartósítószer-mentes, tehát az egészen érzékeny bababőrt sem irritálja. Fontos, hogy vízálló krém legyen, így pancsolás közben is védelmet nyújt, hiszen a víz jelentősen fokozza a sugárzás erősségét. Ma már szinte minden napkrém komplex, UVA+UVB védelmet biztosít, de azért ezt sem árt ellenőrizni. Nyár elején inkább magasabb faktorszámú (F50+ a jelenleg létező legerősebb faktorszám) krémet válassz, mert ilyenkor nagyon érzékeny még a bőr. Később, amikor már van alapszíne a bőrnek, ami némi természetes védelmet is nyújt, bőrtípustól függően elég lehet a 30-as faktor.

Hogyan használjuk a napkrémet?

Egyenletesen és bőségesen vidd fel. Akkor is kend újra időközönként a gyerkőc bőrét, ha vízálló krémet használsz, mivel homokozás, játék, törölközés következtében ledörzsölődik a hatóanyag, illetve „kimerül”.

Figyelem, félárnyékban is le lehet égni, tehát ekkor is védd a gyermek bőrét megfelelő krémmel. Érdemes pólót és sapkát adni a gyerekre erős napsütésben, de tudd, hogy egy átlagos pamut póló csak körülbelül 10 faktoros napkrémnek felel meg, tehát ez önmagában nem elég!

A Dr.Kelen naptejekről itt tudhatsz meg többet >>

A rovat korábbi cikkeit itt olvashatod >>

Címlapról ajánljuk

További cikkek