Így tisztíts pisztrángot és pucold meg 3 percen belül!

Itt a karácsony, muszáj halat enni – végre! Az alábbi videóval az (élő)halrajongó, haltisztítástól nem megriadó szakácsainknak szeretnénk segíteni, nézzétek.

Tudom én, hogy vannak köztetek olyan elvetemült háziasszonyok, akik karácsonykor maguk veszik, ütik le, tisztítják, szeletelik az (egykor) élő halat a rántott pontypatkóhoz, a halászléhez vagy egyéb csodás halételhez.

Én a lustábbakhoz/kényelmesebbekhez tartozom, de becsülöm az effajta ízig-vérig háziasszonyokat. Nekik, illetve a picit bátortalanabbak férjeinek segíthet ez az igen egyszerű kis videó, melyen épp egy pisztráng tisztítását mutatja be nekünk a delikvens.

0. MINDIG legyen éles a késünk, mert egy életlen késsel sokkal valószínűbb, hogy megvágjuk magunkat, mint egy élessel – ez aranyszabály.1. Hassal felfelé fordítjuk a halat, a nyakánál ejtünk egy vágást, majd bevágjuk a fejet körülbelül a feléig.2. Ezután az előbbi szúrás helyén végighaladva a nyaktól a has mentén félig felvágjuk a hasat.3. Végigvágjuk a nyakat teljesen, majd a has felé, hátrafelé kihúzzuk a belet.4. Plusz tanácsként elárulja, hogy ha a megtisztított halat sós vízbe vagy szintén sós tejbe áztatjuk pár órára, elmegy az esetlegesen kesernyés íz.

Pisztrángunkat fogyasszuk egészséggel - válogattunk nektek néhány receptet is, hiszen a pisztráng karácsonykor is kiváló fogás lehet, pontyunók előnyben.

(via: fooodstyle)

Címlapról ajánljuk

További cikkek

11 süti 30 perc alatt, aminek örülhetnek kicsik, nagyok

Nem minden 30 perces süti receptje mond igazat: gyakran megbújik a leírásban az eltitkolt várakozási vagy hűtési idő, esetleg valami egyéb pluszmunkás galádság. A most következő édességek azonban nem hazudnak: tényleg mindegyik villámgyors!