Így tisztíts pisztrángot és pucold meg 3 percen belül!

Itt a karácsony, muszáj halat enni – végre! Az alábbi videóval az (élő)halrajongó, haltisztítástól nem megriadó szakácsainknak szeretnénk segíteni, nézzétek.

Tudom én, hogy vannak köztetek olyan elvetemült háziasszonyok, akik karácsonykor maguk veszik, ütik le, tisztítják, szeletelik az (egykor) élő halat a rántott pontypatkóhoz, a halászléhez vagy egyéb csodás halételhez.

Én a lustábbakhoz/kényelmesebbekhez tartozom, de becsülöm az effajta ízig-vérig háziasszonyokat. Nekik, illetve a picit bátortalanabbak férjeinek segíthet ez az igen egyszerű kis videó, melyen épp egy pisztráng tisztítását mutatja be nekünk a delikvens.

0. MINDIG legyen éles a késünk, mert egy életlen késsel sokkal valószínűbb, hogy megvágjuk magunkat, mint egy élessel – ez aranyszabály.1. Hassal felfelé fordítjuk a halat, a nyakánál ejtünk egy vágást, majd bevágjuk a fejet körülbelül a feléig.2. Ezután az előbbi szúrás helyén végighaladva a nyaktól a has mentén félig felvágjuk a hasat.3. Végigvágjuk a nyakat teljesen, majd a has felé, hátrafelé kihúzzuk a belet.4. Plusz tanácsként elárulja, hogy ha a megtisztított halat sós vízbe vagy szintén sós tejbe áztatjuk pár órára, elmegy az esetlegesen kesernyés íz.

Pisztrángunkat fogyasszuk egészséggel - válogattunk nektek néhány receptet is, hiszen a pisztráng karácsonykor is kiváló fogás lehet, pontyunók előnyben.

(via: fooodstyle)

Hozzászólások (1)

Törölt felhasználó

Ha valaki egészben akarja sütni és kell a feje akkor alul a kloákájánál kell beszurni egy hegyes kést és úgy végig vágni a hasát. Amúgy a gerinc mellett azt a fekete csíkot amit c? csak beáagdosott mindenképp távolítsuk el. A belépésnél figyelve., hogy ne folyjon ki az epéb?l a sárgás folyadék. Attól lesz keser? a hal.

Címlapról ajánljuk

További cikkek