
Tudom én, hogy vannak köztetek olyan elvetemült háziasszonyok, akik karácsonykor maguk veszik, ütik le, tisztítják, szeletelik az (egykor) élő halat a rántott pontypatkóhoz, a halászléhez vagy egyéb csodás halételhez.
Én a lustábbakhoz/kényelmesebbekhez tartozom, de becsülöm az effajta ízig-vérig háziasszonyokat. Nekik, illetve a picit bátortalanabbak férjeinek segíthet ez az igen egyszerű kis videó, melyen épp egy pisztráng tisztítását mutatja be nekünk a delikvens.

0. MINDIG legyen éles a késünk, mert egy életlen késsel sokkal valószínűbb, hogy megvágjuk magunkat, mint egy élessel – ez aranyszabály.1. Hassal felfelé fordítjuk a halat, a nyakánál ejtünk egy vágást, majd bevágjuk a fejet körülbelül a feléig.2. Ezután az előbbi szúrás helyén végighaladva a nyaktól a has mentén félig felvágjuk a hasat.3. Végigvágjuk a nyakat teljesen, majd a has felé, hátrafelé kihúzzuk a belet.4. Plusz tanácsként elárulja, hogy ha a megtisztított halat sós vízbe vagy szintén sós tejbe áztatjuk pár órára, elmegy az esetlegesen kesernyés íz.
Pisztrángunkat fogyasszuk egészséggel - válogattunk nektek néhány receptet is, hiszen a pisztráng karácsonykor is kiváló fogás lehet, pontyunók előnyben.
(via: fooodstyle)
Hozzászólások (1)
Ha valaki egészben akarja sütni és kell a feje akkor alul a kloákájánál kell beszurni egy hegyes kést és úgy végig vágni a hasát. Amúgy a gerinc mellett azt a fekete csíkot amit c? csak beáagdosott mindenképp távolítsuk el. A belépésnél figyelve., hogy ne folyjon ki az epéb?l a sárgás folyadék. Attól lesz keser? a hal.