Így lehet minden nap gyümölcsnap a suliban

A gyermekkorban kialakult szokásaink hosszú időn át elkísérnek minket, ezért érdemes gyermekünket már egészen korán egészséges táplálkozásra nevelni. (x)

Egy tányér brokkoli vagy elvarázsolt meseerdő?

Engedjük szabadjára a képzeletünket, amikor a tálalásról van szó, hiszen a gyerekekre igaz, hogy a “szemükkel esznek”. Ha állatok, arcok, bohócfej, hajó, formájában kerül az étel a tányérra, szívesebben fogyasztják a legkisebbek is. Bátran hívjuk segítségül a népszerű képmegosztó oldalakat, és lessük el más szülők tálalási praktikáit!

Kivikedd vagy szőlőszerda a suliban

A suliban nem mindig van lehetőség, hogy a gyerekek rendszeresen gyümölcshöz jussanak. Hiába támogatja szinte minden osztályfőnök és szülő, sokszor nem elég az osztálypénz a heti rendszerességű gyümölcsnapok finanszírozására. Ehhez nagy segítség lehet a Tchibo Family “Töltsd fel az osztályperselyt” játéka, amellyel idén is több mint ötven osztály töltheti fel perselyét kétszázezer forinttal! Vásárolj bármilyen Tchibo Family kávét, és töltsd fel a blokkokat az osztalypersely.tchibofamily oldalára!

Receptajánló:

Mutassunk példát!

Gyümölcsnap ide, hajó alakú bébirépa oda, ha mi magunk nem viselkedünk követendő példaként. A kisgyerekek ösztönösen utánozzák szüleik cselekedeteit, emiatt fontos, hogy úgy táplálkozzunk, ahogyan azt tőle is elvárnánk. Ha eddig ódzkodtunk volna egy-egy ételfélétől, gyermekünk helyes táplálkozásra nevelése jó alkalmat szolgáltathat számunkra is arra, hogy mi is megkedveljük az egészségesebb táplálkozást, és fejlesszük önmagunkat. Irány a Tchibo Family oldala!

Ezeket láttad?

Ezeket olvastad már?

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek