Így készül szerintünk a tökéletes, sütőben sült FÁNK...fahéjas cukorral!

Van-e jobb, mint a téli hidegből megérkezni a fűtött szobába, és bevágni egy langyos, foszlós-puha házi fánkot? Mi ezúttal sütőben sütjük, hogy olajszag se legyen!

A házi készítésű fánk már gyerekkoromban sem volt gyakori vendég nálunk. Ha mégis, akkor a nagymamám készítette, de csak ilyenkor, farsang idején, akkor viszont egy hadseregnek elegendőt, így volt, hogy napokig csak azt ettük. Ettől eltekintve azonban képtelenek voltunk rávenni, hogy fánkot süssön. A forró olaj, a sütés okozta, szinte vágható olajszag az egész lakásban...érthető, ha nem ez volt a kedvenc foglalatossága. Így én sem hoztam magammal fánkreceptet a gyerekkoromból, ezért ha arra fáj a fogam, akkor általában a bolti változatokkal próbálkozom...

Klasszikus fánkajánló:

Idén végre sütök magamnak...de sütőben!

A mostani szezon és az egy napra jutó több tucatnyi fánkkép és recept azonban arra ösztönzött, hogy mégis találjak valami házi alternatívát, ami a fent említett kellemetlenségek nélkül eredményez friss, meleg, és abbahagyhatatlannak bizonyuló fánkokat. Tehát az egyik alapvető elvárás az volt, hogy sütőben készüljön. A másik pedig, hogy ne kelljen formát használni hozzá, hogy ha már most el akarnánk készíteni, akkor az alapanyagokon kívül legfeljebb egy formázó kelljen hozzá. Ahogy a képek is tanúsítják, megtaláltam!

A sütőben sült fánk receptje itt!

Egy nagyon egyszerű, könnyen összedobható kelt tésztáról van szó, amit a gyúrás és a keltetés után csak ki kell szaggatnunk, letakarva pihentetnünk még egy kicsit, majd mehet is sütőbe, míg aranybarna nem lesz.

A receptért kattints ide vagy a képre!

Ha egy egyszerű, fahéjas-cukros változatra vágyunk, akkor sütés után csak meg kell kennünk egy kis olvasztott vajjal, a fahéjas mixbe forgatnunk, és már falhatjuk is. Azonban remek alap bármilyen cukros-mázas elképzelésre is.

A sütőben sült, fahéjas cukros fánk receptjéért katt!

A próbasütés minden félelmem ellenére remekül sikerült, olyannyira, hogy az első adag pillanatok alatt elfogyott. Bizton állíthatom, hogy a fánk nem csak farsangkor vendégeskedik majd az asztalomon.

Ezeket láttad?

Ezeket olvastad már?

Címlapról ajánljuk

További cikkek