Így készül szerintünk a tökéletes, sütőben sült FÁNK...fahéjas cukorral!

Van-e jobb, mint a téli hidegből megérkezni a fűtött szobába, és bevágni egy langyos, foszlós-puha házi fánkot? Mi ezúttal sütőben sütjük, hogy olajszag se legyen!

A házi készítésű fánk már gyerekkoromban sem volt gyakori vendég nálunk. Ha mégis, akkor a nagymamám készítette, de csak ilyenkor, farsang idején, akkor viszont egy hadseregnek elegendőt, így volt, hogy napokig csak azt ettük. Ettől eltekintve azonban képtelenek voltunk rávenni, hogy fánkot süssön. A forró olaj, a sütés okozta, szinte vágható olajszag az egész lakásban...érthető, ha nem ez volt a kedvenc foglalatossága. Így én sem hoztam magammal fánkreceptet a gyerekkoromból, ezért ha arra fáj a fogam, akkor általában a bolti változatokkal próbálkozom...

Klasszikus fánkajánló:

Idén végre sütök magamnak...de sütőben!

A mostani szezon és az egy napra jutó több tucatnyi fánkkép és recept azonban arra ösztönzött, hogy mégis találjak valami házi alternatívát, ami a fent említett kellemetlenségek nélkül eredményez friss, meleg, és abbahagyhatatlannak bizonyuló fánkokat. Tehát az egyik alapvető elvárás az volt, hogy sütőben készüljön. A másik pedig, hogy ne kelljen formát használni hozzá, hogy ha már most el akarnánk készíteni, akkor az alapanyagokon kívül legfeljebb egy formázó kelljen hozzá. Ahogy a képek is tanúsítják, megtaláltam!

A sütőben sült fánk receptje itt!

Egy nagyon egyszerű, könnyen összedobható kelt tésztáról van szó, amit a gyúrás és a keltetés után csak ki kell szaggatnunk, letakarva pihentetnünk még egy kicsit, majd mehet is sütőbe, míg aranybarna nem lesz.

A receptért kattints ide vagy a képre!

Ha egy egyszerű, fahéjas-cukros változatra vágyunk, akkor sütés után csak meg kell kennünk egy kis olvasztott vajjal, a fahéjas mixbe forgatnunk, és már falhatjuk is. Azonban remek alap bármilyen cukros-mázas elképzelésre is.

A sütőben sült, fahéjas cukros fánk receptjéért katt!

A próbasütés minden félelmem ellenére remekül sikerült, olyannyira, hogy az első adag pillanatok alatt elfogyott. Bizton állíthatom, hogy a fánk nem csak farsangkor vendégeskedik majd az asztalomon.

Ezeket láttad?

Ezeket olvastad már?

Címlapról ajánljuk

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!

Rosanics Petra

5 kockás abroszos óbudai vendéglő, ahol a Krúdy-nosztalgia ma is...

A Krúdy-év emlékezetes volt. 2013-ban reflektorfénybe került Óbuda vendéglátása, az ihletadó pedig az író születésének 135. és halálának 80. évfordulója volt. Ekkor még több legendás hely működött a Krúdy-negyedben: egy évre rá zárt be a Lajos utcai Régi Sipos Halászkert, aztán a Mókus Söröző, majd a Fő téri Új Sipos is. A kultikus vendéglői negyed fénye mára kissé elhalványult, pedig most is van hová mennünk, ha egy kis vendéglői nosztalgiára vágyunk. 5 jó helyet ajánlunk Óbuda szívében!

Nosalty

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?