Így készül: erős-savanyú leves

Jártunkban-keltünkben bekapunk pár falatot valamelyik kínaiban – az erős-savanyú leves sokunk kedvence! Most eláruljuk, hogyan készítsd el otthon, egészséges változatban!

Az erős-savanyú leves már ismerős lehet a kínai gyorsbüfék kínálatából. A pár száz forintért kapható, valóban nagyon csípős levesből egy nagyobb adag akár egy teljes ebédet is kitesz, bár kevés helyen főzik igazán jól, legtöbbször a csípős faktort annyira túlgondolják, hogy az étel valódi íze el is vész. Házilag – tény, ami tény – sokkal finomabbat készíthetünk, persze az is igaz, hogy az egzotikusabb hozzávalók beszerzése külön időtöltés és program, de megéri a fáradozást! A kínai leves egyébként hússal vagy anélkül is készülhet, ha az előbbi módon készítjük, csirke, rák és sertés kerülhet bele, a vegetáriánus változatban a tofu jelenti a fehérjeforrást. Rengeteg pikáns fűszer, uralkodó módon a chili, meghatározza az étel karakterét.

Egybesült Amerika >>

Kínai csípős-savanyú leves 3.

Nagyon régen a család kedvence ez a leves. Éveken keresztül nem sikerült megcsinálni a megfelelő minőségben. Mióta ezt a receptet használom, csak a mennyiséggel van baj. Nem tudok ...

Kínai csípős-savanyú leves 2.

Sokáig kísérleteztem, mert egy kínai étteremben ettem ilyet, s nekem nagyon ízlett. Ajánlom mindenkinek, aki szereti az erős, jól fűszerezett, izzasztó levest, nagyon jó étvágyhozó a ...

A csirkehúslevest mint alapot, nem hagyhatjuk el – ennek hiányában próbálkozhatunk leveskockával is, de kizárólag bio vagy házi gyártásúval, másfél liternél kevesebbel pedig nem is érdemes nekiállni. Ennek fontos szerepe van, mert a túlságosan sok mesterséges ízfokozót tartalmazó termék teljesen más ízt adhat a levesnek, lerombolva fáradozásainkat. Mehet bele apróra vágott hagyma is. Annyi biztos, hogy frissen reszelt gyömbér és koriander, lime leve nélkül nem lenne igazi az étel, akinek ez így nem elég savanykás, nyugodtan használjon biológiai erjesztésű ecetet az íz fokozására. Szerezzünk be citromfüvet, halszószt – ezeket további keleties ízvilágú ételkölteményeinkhez is felhasználhatjuk majd, nem kell aggódni, hogy a nyakunkon maradnak.

Ízutazás – imádjuk a thai konyhát! >>

Egy-két teáskanál cukor is mehet az immár illatos alaplébe, és ha eljutottunk a fűszeres boltba, remélhetőleg gondoskodtunk tom-yum pasztáráról. Ez pár száz forint, az erős-savanyú leves kedvelt ízesítője, a levest magát egyébként autentikusan szintén tom-yumnak nevezik.

Pizza francia módra >>

Most jön a rengeteg chili, a bevállalósak három kicsi chilipaprikát is beleapríthatnak. A végén szórjuk meg apróra vágott korianderrel. Ez egy általánosnak mondható elkészítési módja az erős-savanyú levesnek, ami a jéghideg februárban alaposan átmelegíti a tagjainkat, de ha egy-két hozzávalót nem sikerülne beszerezni, attól még nyugodtan belevághatunk a megfőzésébe!

Vágykeltő vacsorák >>

Maradj fitt télen is! >>

Egészséges étel, egészséges élet >>

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Krumplifőzelék csirkefasírttal

Hát nekem a férjuram, soha nem volt oda a krumplifőzelékért....de mikor csinálok magamnak, mindig fogyasztott belőle. Most ott tartunk, hogy már ő kéri, hogy főzzek neki, hisz annyira ...

Csokiszuflé egyszerűen

Az illusztris francia desszert, amely légies állagával és elegáns külsejével sokak szívébe belopta magát. Ennek ellenére mégis kevesen állnak neki az elkészítésének, talán mert ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...