Így készíthetsz otthon imádnivalóan szép és finom HABCSÓKOT

A régi karácsonyok egyik elrettentő eleme volt az émelyítően gejl, nagyon műanyag ízű habcsók. Az édesség finom változata otthon is elkészíthető, ráadásul nem is nehéz jót csinálni!

A habcsók az az édesség, amit még a gyerekek is kétkedéssel néznek és forgatnak kezeikben, a legtöbb bolti verzió ugyanis általában nagyon gejl, nagyon fura színű, és még fogtörően kemény is. Ez az édesség tökéletes dísz tud lenni a karácsonyfán, mi viszont most arra biztatunk, próbálj meg egy saját verziót készíteni, a házi habcsók ugyanis életre szóló élmény tud lenni.

Hozzávalók: 150 g tojásfehérje (kb. 5 db M-es tojás), 150 g cukor, 1 csipet só, 0.5 evőkanál étkezési keményítő, 2 evőkanál cukorgyöngy (díszítéshez), 3 csepp ételfesték

A tojásfehérjéket egy csipet sóval elkezdjük felverni. Mikor félig felverődött, folyamatos keverés mellett, apránként hozzáadagoljuk a cukrot, és addig verjük, míg a cukor elolvad. Végül hozzákeverjük a keményítőt is, és azzal is verjük még pár percig.
Amikor kész a hab, kettéválasztjuk, és az egyik felét megszínezzük. Óvatos mozdulatokkal keverjük hozzá a gél alapú, tetszőleges színű ételfestéket.

Nyomkodjunk habzsákkal tetszés szerinti méretű és formájú halmokat a sütőpapírral kibélelt tepsibe. Ha nem akarjuk, hogy a papír csúszkáljon vagy sütés közben felpöndörödjön, nyomjunk a lemez mind a négy sarkába egy kevés habot, és erre helyezzük rá a sütőpapírt.
Előmelegített sütőben 80 fokon 2,5-3 órát szárítjuk. Vigyázzunk: ha a hőmérséklet 80 foknál magasabb, akkor a habcsókok megbarnulnak.

Miután elkészültek, hagyjuk kihűlni őket (pár perc). Légmentesen lezárt dobozban tárolhatjuk őket, így mikor szükség van rájuk, csak előveszünk pár szemet. Tehetjük díszítésként forró csokira, pohárkrémekre, tortákra vagy akár a karácsonyfára is, már ha nem fogy el idő előtt.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg a legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon vagy a YouTube-on!

Ezeket olvastad már?

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek