Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Így képzeli el az anorexiával élő Szandra az életét 1-2 év múlva - tervek és vágyak őszintén

Életem anorexiával c. sorozatunk keretében most arról kérdeztük Szandrát, hogy képzeli el az életét 1-2 év múlva. Eheti bejegyzésében őszintén vall terveiről.

Kedves Nosalty-olvasók!

Eltelt megint 2 hét, az életmódváltásom óta pedig már eltelt 2 (!!!) hónap. Hihetetlen, hogy telik az idő, szinte most volt még nyár vége, amikor belevágtam a gyógyulási folyamatba. Nagyon nehéz időszakon megyek keresztül, folyamatosan újabb és újabb félelmek/akadályok/kihívások gördülnek a lábam elé, de úgy érzem nagyon jól haladok. Szép, pici, apró léptekkel, de rendületlenül török előre!

Ebben a bejegyzésemben szeretném veletek megosztani azt a nagyszerű hírt, hogy az utóbbi 2 hónapos kemény munkának egy bő másfél kg-os hízás az eredménye. Számomra ez egy nagyon nagy eredmény, de nem állok meg itt, haladok előre. Sajnos a súlygyarapodás jótékony hatását egyelőre nem érzem, de ez csak a kezdet, nem is vártam azonnal többet.

Rengeteget böngésztem a netet, hogy is fogjak hozzá az egész feladathoz. Számtalan videót néztem a youtube-on is, ahol főként külföldi (amerikai, angol) anorexiások segítik a gyógyulási folyamatba(n) lévőket/lépőket. Nagyon sok jó ötletet, tanácsot találtam.

Számomra az egyik leginkább motiváló személy egy 21 éves amerikai lány, Hanne Arts, akinek mind a videói, mind a blogbejegyzései nagy segítséget jelentenek, nagyon sok tippet és inspirációt merítek tőle. És érzem, hogy – bár hosszú időbe telik majd – igenis, sikerülni fog a gyógyulás.

Rengeteget gondolkodtam azon mostanság, hogyan képzelem el a következő 1-2-3 évemet. Ezek is motiválóan hatnak rám, a legfőbb hangsúlyt a gyógyulásra teszem, de természetesen emellett rengeteg tervem van, csak hát az egészségem a kulcs mindenhez.

1. Tanulni szeretnék

Mindenképpen szeretném egy kicsit élvezni az életet. A sok munka mellett elég időt szeretnék kikapcsolódásra is szánni. Rájöttem, hogy az élet nem állhat csak munkából, hiszen így rengeteg dologtól megfosztom magam, amiben részem lehetne. Az iskola is – bár sok energiát és időt vesz igénybe – egy ilyen kikapcsolódás számomra. Nagyon- nagyon élvezem, már nézegetem, hogy ha ezt sikerül elvégezni, mi legyen a következő tanfolyam, amibe belekezdek. Nagy valószínűséggel egy nyelvtanfolyam lesz, mert mindenképpen szeretnék még 2 nyelvet megtanulni. De szemezgetek emelt szintű érettségi letételével is, szívesen dolgoznék kommunikációs területen, rádiós munkát nagyon el tudnék képzelni magamnak, de szívesen foglalkoznék pszichológiával is, szociális munkával. Rájöttem, hogy nagyon szeretek emberekkel foglalkozni/segíteni. Amellett természetesen imádom a szakmám, de ki tudja hova sodor az élet, mindig történik az emberrel valami váratlan. Az újságírás is nagyon érdekelne, szóval tervem az van bőven.

2. A családalapítás is fontos számomra

Mivel beléptem a 30-as éveimbe, nőként elgondolkodtam, hogy lassan-lassan családot is szeretnék alapítani. Elsőként találni egy megértő, segítő társat, azaz megtalálni a másik felem a világban, ezután szeretnék gyerekeket is, nagyon vágyom az anyaságra. Ebben sajnos nem tudom miképpen fog korlátozni a betegségem. Az anorexia egyik eredménye, hogy jó pár éve elmaradt a menstruációm, és kérdéses, hogy gyógyulás után mennyire leszek termékeny. De az anyaságot akkor sem adom fel! Nem lenne ellenemre az örökbefogadás sem, hiszen annyi sok árva gyerek van, aki szülői szeretetre vágyna. Természetesen nekem is a fő célom, hogy saját gyermekeket szüljek, de meglátjuk mit hoz a jövő.

3. Szakmai terveim is vannak

A vállalkozásomat is szeretném mindenképpen fejleszteni, új, kreatív dolgokat gyártani, esetleg saját márkát kialakítani. Persze, akár szakács is lehetek majd vagy megnyitom a saját kis reform, szuperegészséges étkezdémet – vendéglátást tanulok most, és ez is nagyon-nagyon tetszik.

Egy szó, mint száz, vannak álmaim, és terveim. Abban biztos vagyok, hogy a gyógyulás sikerülni fog, a többi pedig úgyis kialakul.

Szurkoljatok, hogy minden tervem sikerüljön! Köszönöm, hogy követitek a történetem!

Olvasd el Szandra korábbi bejegyzéseit is!:

címlapfotó: 123rf

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!