Így gyalázzák meg a lángost a Vásárcsarnokban

Nincs azzal baj, ha uborkát, vagy paradicsomot raknak a lángosra, csak akkor ne hívják "klasszikusnak".

Nincs semmi bajom azzal, ha valamilyen ételt újragondolnak. Nekem mehet a gulyáslevesbe citrom, lehet a kebab csokis, vagy fetás a lángos. A gond azzal van, ha ezeket az újragondolt fogásokat valaki "tradicionálisnak" vagy "klasszikusnak" hívja, ahogy ezt tették a Központi Vásárcsarnokban valakik.

A Vakmajom osztotta meg ezt a fotót, amin megmutatja a "hungarikumok mélységes bugyrát":

Az árusok által "klasszikusnak" nevezett lángosra felkerült kb. egy teljes étlap: sajt, tejföl, hagyma, szalámi, paradicsom, uborka, RUKKOLA, FETA SAJT, erős paprika, pritamin paprika és kapor szósz. Abba nem is szeretnék inkább belemenni, hogy egy ilyen étel milyen károkat okoz a gyomorban, ahogy abba sem, hogy az alapanyagok közül legalább kettőnek köze nincs a magyar gasztronómiához. Azon sem csodálkozom, hogy az angol nyelvű felirat hagy maga után némi kivetni valót.

Akkor mi a gond ezzel az étellel? Az, hogy ezt a szörnyűséget turistáknak árulják a Vásárcsarnokban (kétlem, hogy egy helyi piacozó ráfanyalodna erre), ráadásul olyan borsos áron, amit még a fine dining éttermek is megirigyelnének. Ezek után nincs is semmi meglepő abban, hogy a "pénztártól való távozás után nem fogadnak el reklamációt".

Ezeket olvastad már?

Címlapról ajánljuk

További cikkek