Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Ide gyertek! – Szalámibolt

Valljuk be, jóféle szalámit találni ma már meglehetősen nehéz – hacsak nincsen valamilyen biztos forrásunk, ahonnan bátran merünk rendelni. 

A legtöbbünk viszont nincsen ilyen szerencsés helyzetben, ezért a sokszor meg se vesszük az utánzatnak is csak jó szívvel minősülő vákuumcsomagolt termékeket a boltban. Aki viszont Budapest belvárosában sétál, egészen pontosan a Vitkovics Mihály utcában, még közelebbről a Kammermayer Károly téren, az végre elégedetten lepődhet meg: az utca sarkában bújik meg ugyanis a Szalámibolt, kiváló hazai élelmiszerekkel. Az üzletbe lépve eleve megcsap a hely kellemes légköre, ami valószínűleg nagyban köszönhető az egyik tulajdonos, Ildikó személyének is: számos visszatérő vevőjük van már a környékről, de távolabbi kerületekből is érkeznek a minőségi húsárura vágyók. Férjével, Lukács Attilával szeptember óta üzemeltetik ezt a gyöngyszemet – ahol mindenki meg is kóstolhatja az őt érdeklő szalámit.

Azelőtt szintén húsüzletként működött a helyiség – a sonkaféléket árusító boltot mai napig sokan emlegetik és keresik. Ildikó és Attila családi vállalkozása szintén egyre jobban virágzik – a Balatoni Hús 50-60 fajta kolbásza és szalámija mellett megtalálható még a Szomor, Stelz és Donáth húsüzemek választéka is: van itt szürkemarha-, mangalica-, szarvas-, pulyka-, de még struccszalámi is, ezeket Attila személyesen a termelőktől szerzi be, mint mondja, nagyon fontosnak tartja a közvetlen kapcsolat kiépítését velük, de azért akad egy-két beszállítójuk is. Az árak két-háromezer forinttól menetelnek fölfelé. Kiegészítésképpen rengeteg mást is találunk a boltban, melyekre kézműves kiállításokon figyeltek föl az üzlet tulajdonosai, legyen szó különleges békési sörökről, mint meggyes vagy szilvás, gesztenyemézről vagy százszázalékos gránátalmaléről.

Rengeteg fotónk van a Szalámiboltról, kattints a képre, galéria nyílik!

Ez utóbbi ugyan nem magyar áru, de mint Ildikó elmondja, nem is céljuk csak és kizárólag hazai termékeket forgalmazni, náluk a döntő szempont a minőség. Sajtokból a Bokri Sajtüzem finomságai kaphatóak, de valódi szörpök, mustárok és az egyik kedvencünknek számító eperborból is vásárolhatunk a Szalámiboltban. A tervek között szerepel az is, hogy nyáron a pici bolt terjeszkedik: na, nem újabb üzletet nyit, hanem megnyitja az üzlet előtti részt, ami teraszként funkcionál majd: szendvicseket lehet majd falatozni a boltban kapható szalámik felhasználásával (nekünk volt szerencsénk kóstolni az egyik tervezett terméket: isteni, ide fogunk szokni!).

Kis ékszerdoboz az ötödik kerület szívében az üzlet, megéri többször is erre sétálni, pláne, ha külföldi barátainkat szeretnénk valami tényleg igazán magyarossal elkápráztatni, jó szívvel ajánljuk a Szalámiboltot!

5 vacsora, ahogy még nem próbáltad >>

A Kóstolgató rovat további cikkei >>

Szólj hozzá!

Címkék

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Babar-G
Babar-G / Babar-G Fri, 2013-02-08 12:23

"Rengeteg fotónk van a Szalámiboltról, kattints a képre, galéria nyílik!" -> 6 db fotó az aztán rengeteg.. xDDDD

Nosalty.hu
Nosalty.hu Thu, 2013-02-14 11:45

Kedves Babar, tényleg rengeteg fotót készítettünk a boltban - de ide már csak a legjobbak kerültek be :)