Ide gyertek! – Szalámibolt

Valljuk be, jóféle szalámit találni ma már meglehetősen nehéz – hacsak nincsen valamilyen biztos forrásunk, ahonnan bátran merünk rendelni.

A legtöbbünk viszont nincsen ilyen szerencsés helyzetben, ezért a sokszor meg se vesszük az utánzatnak is csak jó szívvel minősülő vákuumcsomagolt termékeket a boltban. Aki viszont Budapest belvárosában sétál, egészen pontosan a Vitkovics Mihály utcában, még közelebbről a Kammermayer Károly téren, az végre elégedetten lepődhet meg: az utca sarkában bújik meg ugyanis a Szalámibolt, kiváló hazai élelmiszerekkel. Az üzletbe lépve eleve megcsap a hely kellemes légköre, ami valószínűleg nagyban köszönhető az egyik tulajdonos, Ildikó személyének is: számos visszatérő vevőjük van már a környékről, de távolabbi kerületekből is érkeznek a minőségi húsárura vágyók. Férjével, Lukács Attilával szeptember óta üzemeltetik ezt a gyöngyszemet – ahol mindenki meg is kóstolhatja az őt érdeklő szalámit.

Azelőtt szintén húsüzletként működött a helyiség – a sonkaféléket árusító boltot mai napig sokan emlegetik és keresik. Ildikó és Attila családi vállalkozása szintén egyre jobban virágzik – a Balatoni Hús 50-60 fajta kolbásza és szalámija mellett megtalálható még a Szomor, Stelz és Donáth húsüzemek választéka is: van itt szürkemarha-, mangalica-, szarvas-, pulyka-, de még struccszalámi is, ezeket Attila személyesen a termelőktől szerzi be, mint mondja, nagyon fontosnak tartja a közvetlen kapcsolat kiépítését velük, de azért akad egy-két beszállítójuk is. Az árak két-háromezer forinttól menetelnek fölfelé. Kiegészítésképpen rengeteg mást is találunk a boltban, melyekre kézműves kiállításokon figyeltek föl az üzlet tulajdonosai, legyen szó különleges békési sörökről, mint meggyes vagy szilvás, gesztenyemézről vagy százszázalékos gránátalmaléről.

{ GALÉRIA = title:Ide%20gyertek%20-%20Szal%C3%A1mibolt!, 0,1,2,3,4,5 }

Ez utóbbi ugyan nem magyar áru, de mint Ildikó elmondja, nem is céljuk csak és kizárólag hazai termékeket forgalmazni, náluk a döntő szempont a minőség. Sajtokból a Bokri Sajtüzem finomságai kaphatóak, de valódi szörpök, mustárok és az egyik kedvencünknek számító eperborból is vásárolhatunk a Szalámiboltban. A tervek között szerepel az is, hogy nyáron a pici bolt terjeszkedik: na, nem újabb üzletet nyit, hanem megnyitja az üzlet előtti részt, ami teraszként funkcionál majd: szendvicseket lehet majd falatozni a boltban kapható szalámik felhasználásával (nekünk volt szerencsénk kóstolni az egyik tervezett terméket: isteni, ide fogunk szokni!).

Kis ékszerdoboz az ötödik kerület szívében az üzlet, megéri többször is erre sétálni, pláne, ha külföldi barátainkat szeretnénk valami tényleg igazán magyarossal elkápráztatni, jó szívvel ajánljuk a Szalámiboltot!

5 vacsora, ahogy még nem próbáltad >>

A Kóstolgató rovat további cikkei >>

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!