Így veheted rá gyermeked könnyedén arra, hogy hüvelyest egyen

A gyerekek a legtöbb esetben nem rajonganak a hüvelyes zöldségekért, azonban egy kis kreativitással könnyedén elérhetjük, hogy jó kedvvel fogyasszák ezeket. (x)

A legtöbb gyermek nem rajong a zöldségekért, ezért gyakran a tányéron hagyja őket, és ez a hüvelyesekkel sincs másképp. Gyakran még az sem segítség, ha „elbújtatjuk” az ételekben, hiszen nagyon leleményesek, és kiválogatják belőle a kis zöldségdarabkákat. Persze nem kell visszavonulót fújni, hiszen van még jó pár tippünk, amit bevethetünk náluk. Mutatjuk a leghatásosabb trükköket, ha kétségbe vagy esve, mert szeretnéd, hogy fogyasszon rostban, fehérjében és ásványi anyagokban gazdag hüvelyeseket is:

Tészta, tészta, tészta

A gyerekek általában imádják a tésztás ételeket, itt is bátran játszhatunk a szósszal: remek lehetőség lehet egy pestós, zöldségkrémes feltét is, amibe lényegében bármilyen hüvelyest beledarálhatunk, de kedvenc paradicsomos/sajtos tésztáját is megszórhatjuk némi borsóval, kukoricával, lencsével. Az is szuper megoldás lehet, ha hüvelyesből készült tésztával készítjük el az adott, már bevált fogást - erre ma már remek bolti változatok vannak!

Kis golyók

Nagyszerű lehetőség lehet a fasírtgolyókat feldobni egy kis hüvelyessel. Lényegében itt két változat is szóba jöhet: az egyik, hogy alapvetően hüvelyesből készíted az egész fasírtot (lencséből, babból, zöldborsóból, csicseriből), a másik, hogy a húshoz vagy egyéb zöldségekhez adod hozzá.

Kend meg!

Készítsünk zöldségkrémeket! Itt remek ötlet egy házi hummusz csicseriborsóból, amit bátran variálhatunk más zöldségekkel is, illetve egy babpüré is szóba jöhet. Lényegében bármely hüvelyesből készülhet mártogatós, amit akár uzsonnára, szendvicsként is csomagolhatunk a gyermekünknek, feldobva akár egy kis felvágottal, illetve még több zöldséggel. De házi készítésű mexikói melegszendvicskrémet is csinálhatunk nekik, amibe szintén több fajta hüvelyes is kerülhet.

Snack

A gyerekek filmnézés vagy játék közben szívesen rágcsálnak valamit. Készítsünk saját snacket nekik, ami nemcsak finomabb lesz, de sokkal egészségesebb is a boltban kapható változatokhoz képest. A csicseriborsó remek alapanyag erre, a fűszerezés pedig csak rajtunk és rajtuk múlik!

Keress még több zöldséges receptet a Bonduelle oldalán itt!

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

Tavaszi quiche-receptek

A quiche sokak receptrepertoárjában nem szerepel, ami nagy kár, ugyanis a francia pite kény és kedv szerint alakítható, igazítható mind a szezonhoz, mind a különböző igényekhez is. Jöjjön most pár tavaszi csoda!

Nosalty

További cikkek