Hűtsd magad nyári levesekkel!

Őszintén, ebben a hőségben kinek van kedve enni? Valamit viszont csak kell - a legjobb megoldás egy krémes, hűsítő, jéghideg leves! Vagy 12!

A gyümölcslevest szoktuk egyből rávágni, ha a kánikulai levesekre gondolunk - pedig egy savanykás, sós hűsítő esetleg még jobban is esik. Ezek a levesek mind borzasztó egyszerűek, nem kell őket főzni, elég egy jó turmixgép, egy óra a hűtőbe, és már élvezhetjük is őket. Ezt a tizenkét darabot pedig különösen ajánljuk!

 1. 1.

  Hideg uborkaleves

 2. 2.

  Ananászos gazpacho tökmaggal

 3. 3.

  Andalúz gazpacho Hobbychef konyhájából

 4. 4.

  Barackos gazpacho

 5. 5.

  Nyers uborkaleves fűszeres joghurttal

 6. 6.

  Frissítő mentás joghurtleves

 7. 7.

  Avokádó-krémleves

 8. 8.

  Uborkaleves

 9. 9.

  Nyári zöld gazpacho

 10. 10.

  Kapros fokhagymás uborkaleves (Hideg uborkaleves 2.)

 11. 11.

  Gazpacho Barcelonából

 12. 12.

  Karfiolos gazpacho

Címlapról ajánljuk

4 bonyolult étel, amelynek lusta verziója is létezik

Vannak a konyhaművészetnek azon ételremekei, amelyekhez csak ritkán nyúlunk vagy kevésszer jutunk el, mert megfőzésükhöz nemcsak sok idő, de némi kézügyesség/tapasztalat is szükséges. Ha mégis nagyon rákívánunk valamelyikre, de nem akarunk sokat bíbelődni, készítsük el à la lusta módon.

Lakos Benedek

További cikkek

3 recept segítségével megmutatjuk, hogy a jénai nem csak egy...

Biztos sokunk konyhájában lakik egy masszív, mégis törékenynek tűnő, sokszínűen bevethető, mégis unalmasnak ható, kiváló kulináris adottságokkal rendelkező, mégis gyakran lenézett üvegedény, amit jénainak hívnak. De mégis mik ezek a kettős érzések a tállal kapcsolatban, és hogyan lehetne őket eloszlatni? Talán a legjobb út a megismerés felé néhány egyszerű, de nagyszerű recepten keresztül vezet? Egy próbát mindenképpen megér!

4 konyhai maradék, amelytől megerősödik a levendulád

A levendula az egyik legnépszerűbb évelő növény itthon, amely feltűnő megjelenésének és jól ismert illatának köszönhetően megragadja a szemünket és az orrunkat is. Akad azonban néhány konyhai maradék, amivel még pompásabbá és erősebbé teheted ezt a kedvelt virágot.