Tényleg a hűtőben kéne tárolnunk a rizst a kamra helyett?

Valószínűleg te is a kamrában vagy a konyhaszekrényben tárolod a rizst, azonban van egy hely, amivel meghosszabbíthatod az élettartalmát. Főleg, ha barna- vagy rizottórizsről van szó!

A food52 újságírója nemrégiben úgy döntött, hogy elalvás előtt inkább olvasni kezd, ahelyett, hogy a Netflixet bújná. Természetesen gasztronómiával kapcsolatos olvasmányt választott, ami nagyobb rémálmot okozott neki, mint a You című sorozat bármely jelenete. Olyan mondatra bukkant ugyanis Ruth Reichl séf gasztrokönyvében, melyre nem számított:

Ha bármilyen mennyiségű Arborio (rövid szemű) vagy Carnaroli (rizottó) rizst vásárolsz, tartsd a hűtőben. Ellenkező esetben gyorsabban megromlik, mint gondolnád

– tanácsolja Reichl.

Az Arborio (rövid szemű rizs), a Carnaroli (rizottórizs) és a barnarizs helye a hűtőben van!

Természetesen a népszerű gasztrooldal újságírója utánajárt a kérdésnek: tényleg a hűtőben kell tárolni a rizst? Szerencsére segítségére volt az USA Rice szövetsége, mely kimondja: a nyers rizst hűvös, száraz helyen, egy olyan szorosan zárt edényben kell tárolni, ami távol tartja a port, a nedvességet és más szennyeződéseket. Az újságíró azt is megtudta, hogy a fehér rizs szinte bármeddig eláll a kamrában, azonban a barnarizsről ez már egyáltalán nem mondható el.

A szakértők azt mondják a barnarizsről, hogy a korparétegben található olaj miatt ez a rizs körülbelül hat hónapig tartható csak el. Szerencsére azonban meghosszítható az élettartalma, ha a hűtőszekrénybe vagy a fagyasztóba rakjuk.  

Tehát a fehér rizs továbbra is maradhat a kamrában vagy a konyhapolcon, azonban a barnarizs és a rizottórizs törzshelyét áttehetjük a hűtőszekrénybe.


Még több hasznos tipp a konyhában:

Ajánlott videó

Hirdetés

Támogatott tartalom

Így lesz tökéletes a karácsonyi asztal: az Auchan friss halai...

A karácsonyi készülődés egyik legkedveltebb pillanata a halételek kiválasztása, hiszen a friss hal az ünnepi menü egyik meghatározó eleme. Az Auchan idén is széles és változatos halválasztékkal készül: a kínálatban 11-féle édesvízi és 13-féle tengeri halfaj szerepel, 16 áruházban élőhalvásárral várják a vásárlókat – élő halat kizárólag kábítva árusítanak, míg a többi üzletben friss, csomagolt termékekből lehet válogatni.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Cantuccini hagyományosan

Az egyik legtradicionálisabb olasz kekszféle a cantuccini, ez a kétszersült sütemény, ami sokáig eláll és desszertborba vagy forró kakaóba/kávéba mártogatva esik a legjobban. Mint a ...

Ünnepi mediterrán halragu

Ha ti is szoktatok karácsonyra halat készíteni, akkor most itt egy remek receptötlet, egy egyszerű halragu, amit tetszőleges tengeri halfiléből készíthettek. A vibráló, mediterrán ízek ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Kevés az időd? Mutatjuk az 5 leggyorsabb karácsonyi főételt

Egészben sült pulyka, így-így panírozott, majd olajban kisütött húsok és halak, halászlé, töltött káposzta? Finoman szólva sem időspórolós, kapkodva összedobható karácsonyi főételek. Mutatunk pár receptet inkább, amelyek bizonyítják, hogy nem minden fogás időigényes és őrületesen pepecselős, ami karácsonyi.

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...