A húsvéti sonkatekercs feltámad, mutatjuk, mivel teheted még finomabbá

Tovább bővítjük húsvéti hidegtálaink repertoárját, ezúttal egy olyan ízletes, nosztalgikus hangulatú sonkatekercset hoztunk nektek, amely egyetlen olasz alapanyagnak köszönhetően lesz frenetikusan finom!

Húsvét közeledtével egy újabb klasszikus fogással készültünk nektek. A könnyen elkészíthető, ízletes hidegtálak újfent reneszánszukat élik, mi pedig nem győzünk leállni azzal, hogy ezeket a klasszikus és nosztalgikus fogásokat megújítva, új ízekkel megspékelve ajánljuk nektek az ünnepre! Most egy besameles-parmezános-tormás verziót mutatunk nektek, melynek elkészítésében még a gyerekek, és a főzni kevésbé tudó családtagok is segíthetnek. Vigyázat! Ez a fogás hamar el fog fogyni, érdemes belőle nagyobb adagot készíteni!

A parmezános sonkatekercs receptjét itt találod!

A húsvéti tekercs besamelmártásához a következőkre lesz szükséged: 2 evőkanál vaj, 2 púpozott evőkanál finomliszt, 3 dl tej, szerecsendió ízlés szerint, só ízlés szerint, bors ízlés szerint, 50 g parmezán sajt (opcionális)

A töltelék további hozzávalói:

100 g ecetes torma (reszelt csemege, enyhén csípős), 5 db csemegeuborka, 2 evőkanál majonéz, 50 g krémsajt, 2 evőkanál tejföl, só ízlés szerint, 5 g zselatin (+ 3 evőkanál víz), 0.5 dl habtejszín, 70 g parmezán sajt, 400 g sonka

A besamelmártáshoz először a vajon megpirítjuk a lisztet, majd felöntjük a tejjel, és sűrű krémet főzünk belőle. Sózzuk, borsozzuk, reszelünk bele szerecsendiót és parmezán sajtot. Hagyjuk teljesen kihűlni, majd egészen felhasználásig a hűtőbe tesszük.

A töltelékhez a parmezánt lereszeljük, és a csemegeuborkákat finomra aprítjuk. A besamelt egy tálba kanalazzuk, hozzáadjuk a tormát, az uborkát, a majonézt, a tejfölt és a krémsajtot. Sózzuk, borsozzuk.

A zselatint elkeverjük a hideg vízzel, majd hagyjuk megduzzadni. Keverjük hozzá a tejszínt, és mikróban pár másodperc alatt melegítsük fel. Hagyjuk kicsit kihűlni, majd keverjünk hozzá egy-két evőkanállal a krémből, végül adjuk hozzá az egészhez, és keverjük el vele alaposan, nehogy csomós legyen. Tegyük a krémet hűtőbe. 15-20 perc alatt kellően megdermed, és tölthetjük is csillagcsöves habzsákba.

A sonkák egyik végébe nyomkodjunk a krémből (egyesével, egy nagyjából mutatóujjnyi adagot). Majd csavarjuk fel őket, és kész is! A tekercsek mindkét végét kenjük meg egy kevés megmaradt krémmel, és forgassuk reszelt parmezánba.

Díszíthetjük a maradék krémből kinyomkodott kis halmokkal, csírákkal, apró fürjtojásokkal. Főtt vagy töltött tojásokkal és friss zöldségekkel tálaljuk.

A parmezános sonkatekercs receptjét itt találod!

Egyszerű de egyben mennyei ízvilágú hidegtál lesz a végeredmény, mely akár egy óra alatt elkészül. A maradék tekercseket étkezés után rögtön rakjuk a hűtőbe, az elkészítést követően pedig lehetőleg két napnál tovább ne tároljuk.

A teljes receptet itt találod, mentsd el kedvenceid közé, vagy küldd tovább valakinek, aki szerinted szívesen elkészítené!

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg a legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon vagy a YouTube-on!


Ezek a húsvéti receptek is érdekelhetnek:

Legújabb receptek

Ünnepi mediterrán halragu

Ha ti is szoktatok karácsonyra halat készíteni, akkor most itt egy remek receptötlet, egy egyszerű halragu, amit tetszőleges tengeri halfiléből készíthettek. A vibráló, mediterrán ízek ...

Lencsefőzelék egyszerűen

Egyszerű, pénztárcabarát főzelékféle, ami nemcsak az újév első napján tökéletes választás, hanem bármelyik télies hétvégén. Laktató és ízletes, ráadásul gyorsan elkészül, ...

Címlapról ajánljuk

Nagy kávéfőzőteszt: úgy látszik, nem pénz kérdése, hogy jó kávéval...

Egy silány kávéfőző könnyen elronthatja a reggelt, míg egy jól működő gép szinte észrevétlenül végzi a dolgát. A Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi összefogásban 145 kávéfőzőt tesztelt, és azt vizsgálta, mi számít igazán a hétköznapokban: az eszpresszó és a cappuccino minősége, a zajszint, a tisztíthatóság, az energiafogyasztás, valamint az a bizonyos első korty. A tesztből kiderült, melyik készülék lesz megbízható társunk, és melyik válik csupán felesleges dísztárggyá a konyhapulton.

Nosalty

További cikkek

Kevés az időd? Mutatjuk az 5 leggyorsabb karácsonyi főételt

Egészben sült pulyka, így-így panírozott, majd olajban kisütött húsok és halak, halászlé, töltött káposzta? Finoman szólva sem időspórolós, kapkodva összedobható karácsonyi főételek. Mutatunk pár receptet inkább, amelyek bizonyítják, hogy nem minden fogás időigényes és őrületesen pepecselős, ami karácsonyi.

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...