Hűsítő bébiételek kánikulára

Kisgyermekünk étvágyán is érződik a kánikula? Alig eszik egy pár falatot? Mit kínáljunk neki, amit mégis szívesen elfogad a hőségben is?

Most aztán tényleg itt a meleg, látszik ez babánk étvágyának csökkenésén is. Aggodalomra azonban nincs semmi ok, ez teljesen természetes. Attól függően, hogy hol állunk a hozzátáplálásban, vagy ha gyermekünk már csak szilárd ételeket fogyaszt, kínáljuk továbbra is őt természetesen szilárd ételekkel.

Ha már fogyaszt a babánk tejtermékeket (8-10 hónapos kortól) reggelire, kisétkezésekre készítsünk frissítő túrókrémeket, gyümölcssalátákat, házi gyümölcsjoghurtokat, turmixokat.

Jó megoldást nyújtanak a frissítő, hűvös gyümölcslevesek - barackból, sárgabarackból, meggyből. Ha babánk még nem fogyaszt tejet, készíthetjük ezeket zab- vagy rizstejből, a gyümölcsöket részben vagy teljesen pürésítve, natúr gabonapehellyel sűrítve krémes állagú, laktató ételeket készíthetünk. Ha már elég nagyon hozzá a baba, adhatunk hozzá natúr joghurtot, tejfölt is. Édesítéshez 1 éves kor fölött használhatunk mézet.

A hagyományos főzelékeket is kínálhatjuk a szokásosnál langyosabbra hűtve, tapasztaljuk ki melyik az a hőfok, amikor az étel még fogyasztható és babánk is szívesen megeszi.

Figyeljük a baba étvágyát, ha nem kíván egyszerre sokat enni, ne erőltessük, adjunk neki gyakrabban kisebb mennyiségeket.

Fontos! Az ételeket ne jéghidegen adjuk a gyermeknek, hanem csak hűvösen, ne tegyünk az italokba jégkockát sem. Az ételek mindig frissen készüljenek, hiszen ebben a melegben az eltarthatósági idő jelentősen lecsökken.

Kínáljuk a babát rendszeresen folyadékkal, lehetőleg vízzel, ha még anyatejes szopizzon gyakran! Készíthetünk frissen facsart gyümölcs- vagy zöldségprésnedveket is, amelyeket vízzel hígíthatunk.

Mit igyon a gyerek >>

A rovat korábbi cikkeit itt olvashatod >>

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

További cikkek