Hűsítő bébiételek kánikulára

Kisgyermekünk étvágyán is érződik a kánikula? Alig eszik egy pár falatot? Mit kínáljunk neki, amit mégis szívesen elfogad a hőségben is?

Most aztán tényleg itt a meleg, látszik ez babánk étvágyának csökkenésén is. Aggodalomra azonban nincs semmi ok, ez teljesen természetes. Attól függően, hogy hol állunk a hozzátáplálásban, vagy ha gyermekünk már csak szilárd ételeket fogyaszt, kínáljuk továbbra is őt természetesen szilárd ételekkel.

Ha már fogyaszt a babánk tejtermékeket (8-10 hónapos kortól) reggelire, kisétkezésekre készítsünk frissítő túrókrémeket, gyümölcssalátákat, házi gyümölcsjoghurtokat, turmixokat.

Jó megoldást nyújtanak a frissítő, hűvös gyümölcslevesek - barackból, sárgabarackból, meggyből. Ha babánk még nem fogyaszt tejet, készíthetjük ezeket zab- vagy rizstejből, a gyümölcsöket részben vagy teljesen pürésítve, natúr gabonapehellyel sűrítve krémes állagú, laktató ételeket készíthetünk. Ha már elég nagyon hozzá a baba, adhatunk hozzá natúr joghurtot, tejfölt is. Édesítéshez 1 éves kor fölött használhatunk mézet.

A hagyományos főzelékeket is kínálhatjuk a szokásosnál langyosabbra hűtve, tapasztaljuk ki melyik az a hőfok, amikor az étel még fogyasztható és babánk is szívesen megeszi.

Figyeljük a baba étvágyát, ha nem kíván egyszerre sokat enni, ne erőltessük, adjunk neki gyakrabban kisebb mennyiségeket.

Fontos! Az ételeket ne jéghidegen adjuk a gyermeknek, hanem csak hűvösen, ne tegyünk az italokba jégkockát sem. Az ételek mindig frissen készüljenek, hiszen ebben a melegben az eltarthatósági idő jelentősen lecsökken.

Kínáljuk a babát rendszeresen folyadékkal, lehetőleg vízzel, ha még anyatejes szopizzon gyakran! Készíthetünk frissen facsart gyümölcs- vagy zöldségprésnedveket is, amelyeket vízzel hígíthatunk.

Mit igyon a gyerek >>

A rovat korábbi cikkeit itt olvashatod >>

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...