Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Hogyan tüntesd el a kávéfoltokat BÁRMIBŐL?

Zavaró kávéfoltok az asztalon, a pólódon - mindannyiunkkal megesik nap mint nap, hogy a kedvenc latténk egy része máshol köt ki. Hogyan szabadulj meg a kávéfoltoktól?

Kávéfoltokkal küzdeni sajnos mindennapos harc, különösen, hogy a legtöbbünknek a mindennapi funkcionáláshoz elengedhetetlen a napi feketével indítani a reggelt. Szerencsére a kávé közel sem olyan makacsul ragaszkodó anyag, mint a vörösbor, így pár egyszerű trükkel a legtöbb anyagból gond nélkül eltávolíthatod!

focus photo of white ceramic cup filled with coffee

Ruhák, textíliák

Nincs veszve a helyzet, ha leöntötted magad otthon, indulás előtt kávéval – egy tiszta ruhadarabbal vagy papírtörlővel itasd fel a felesleget a ruhádról, öblítsd át hideg vízzel, majd egy szivacs és kevés alkohol segítségével finoman dörzsöld át a foltot, végül hagyd megszáradni a ruhadarabot. Ez a trükk nem hagyja beleszáradni a kávét a kedvenc blúzodba, de természetesen a finom gyapjú, selyem textíliáknál ezt a módszert nem ajánlott bevetni. 

Szőnyeg és kárpit

Szerintem a legidegesítőbb hely, ahova kifolyhat a kávé, különösen akkor történik ez persze, amikor rohanásban vagyunk. Használj egy tiszta, fehér ruhát az áttörléshez, de ne dörzsöld a foltot, ezzel csak még jobban beledolgoznád a kávét a kárpitba. Távolítsd el a felesleges nedvességet, egy szórófejes flakonnal permetezd át vízzel a a kérdéses felületet, és ismét finom mozdulatokkal ess neki a folt eltávolításának. Ezt addig folytasd, amíg a folt el nem tűnik, hajszárító langyos levegőjével végül meg is száríthatod a felületet. Ha a folt régi, érdemes speciális tisztítószert keresni a háztartási boltban. 

cappuccino in white ceramic teacup on saucer

Fafelületek, bútorok

Ha a sima, hideg vizes áttörlés után is ott éktelenkedik a kedvenc eszpresszód nyoma az asztalon, akkor jöhet a fehérborecet, amit hagyj beszívódni, majd töröld át az átöblített felületet. Ha olyan bútoron történt a baleset, amit speckó felülettel vontak be, csekkold kétszer is, hogy az ecet savassága nem sértette meg a bevonatot.

white ceramic mug on table

Csészék, bögrék

Ezek a tárgyak vannak leginkább kitéve az igénybevételnek, a mindennapos kávézás megviseli őket, különösen, hogy a legtöbben napjában többször is újratöltjük őket a kedvenc serkentő kávénkkal. Mi sem egyszerűbb annál, mint hogy a kedvenc bögrénk ismét a régi pompájában tündököljön, vesd be a mosószódát, forró vizet, gumikesztyűt, és jó alaposan dörzsöld át a kerámiafelületet, hogy eltüntesd az elszíneződéseket. Garantált siker!

Ezeket olvastad már?


via FoodandWine

 
Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!