Ha elöltöltős mosógéped van, ezt a kis ajtót érdemes megismerned!

Biztos neked is feltűnt már, hogy az elöltöltős mosógépek alján van egy apró ajtó. Kinyitottad már valaha? Eláruljuk: igazi kincsekre lelhetsz benne. 

Nem régóta vagyok egy elöltöltős mosógép boldog tulajdonosa, amelyre gyerekkorom óta vágytam, azt gondolván, milyen jól néz ki, ahogy a habos ruhák egy üvegen keresztül keringenek az ezüstösen csillogó dobban. Az új háztartási gépet vizslatva figyelmes lettem az alsó sarokban található apró ajtóra, amelyet jó ideig nem nyitottam ki, egészen addig, amíg egy mosási problémát orvosolva fel nem csaptam a gép használati utasítását.

via GIPHY

Mint kiderült, a kis ajtó mögött nem más leledzik, mint a nadrágzsebekben maradt kis tárgyak vesztőhelye. A kis csapda azokat az apró tárgyakat (gombok, pénzérmék, zsebkendők stb.) fogja fel, amelyek a mosás során a lefolyón át távoznának a csatornába, ezzel is megakadályozva, hogy a lefolyóban dugulás keletkezzen.

Jó hír tehát, hogy ha teregetés közben arra leszel figyelmes, eltűnt az inged gombja, nem kell rögtön feltúrni az egész lakást a pótgombért, a hiányzó darab ugyanis jó eséllyel ott pihen a 20 forintos érme és a beragadt színfogókendő között a lefolyócsapdában.

De még mielőtt kinyitod a szelencét...

Készíts elő használt, régi törölközőket és egy felmosórongyot a mosógép mellé, a kis ajtó kinyitásánál ugyanis nem kis mennyiségű víz szivároghat a rekeszből. Mivel erre a kis helyre egész sok tárgy és még ki tudja mennyi minden tud bezsúfolódni, érdemes legalább kéthetente megnézni, mit dobott ki a gép, a tárolót pedig néhanapján nem árt kitisztítani, ezzel elkerülve, hogy a rekesz berohadjon, a gép pedig elkezdjenbüdösödni.

A legtöbb ajtót szabad kézzel is ki lehet nyitni, vannak azonban olyan zárófejek is, amiket csavarhúzóval lehet kicsavarozni. A megfelelő nyitási módszer egészen biztos, hogy le van írva a mosógép használati utasításában, vagy megtalálható az interneten is a gép pontos típusára rákeresve.

Ez is érdekelhet:

Ezeket olvastad már?

via Better homes and gardens

Hozzászólások

Címlapról ajánljuk