Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Hogyan tovább? Körkép: így élnek túl és kezdik újra a hazai éttermek a koronavírus után – VIDEÓ

Az enyhítéseknek köszönhetően sorra nyitnak újra az ország éttermei, de hogyan vészelték át az elmúlt időszakot, és hova tovább? Íme 2 részes sorozatunk első felvonása. 
Március 16-án léptek életbe a koronavírus miatti korlátozások, melyek első körben a nyitvatartás időtartamát korlátozták, majd pedig teljes bezárást eredményeztek a vendéglátóegységek többségében. Közel két hét telt el azóta, hogy a korlátozásokat feloldották. Körbejártuk Budapestet, és arról beszélgettünk a vendéglátósokkal, ki hogyan élte meg az elmúlt időszakot, és mik a tervei a következő pár hónapban.
 
 
Kétrészes sorozatunk első felvonásában három helyen, a Freyja-ban, a Dérynében és a Laurelben jártunk. Mindegyik más, egyéni módon próbálta túlélni a korlátozások időszakát, ami viszont közös bennük, hogy sikerült nagyon gyorsan reagálniuk az eseményekre, és hihetetlen lendülettel, pozitívan vágnak bele a következő időszakba.
 
Legyen szó az ország legjobb croissant-os helyéről, egy fiatal fine dining étteremről vagy Buda egyik legismertebb bisztrójáról, a koronavírus első hulláma minden helyen új megoldásokat és lehetőségeket teremtett, olyanokat is, amelyek nem csak veszélyhelyzet idejére szólnak. Azok a vendéglátós vállalkozások, amelyek az első hullám alatt is meg tudták oldani a működést, az esetleges második hullám eljövetelekor vélhetően még tapasztaltabban, magabiztosabban és még nagyobb biztonsággal oldják majd meg a folyamatos működést. 
 

Ez is érdekelhet:

 
Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!