Itt a hideg, turbózd fel az őszi forró csokidat!

Ha unod már a hagyományos forró csokit, van néhány tippünk arra, hogyan dobhatnád fel egyszerűen.

Az ősz és a tél a forró italok két évszaka, a kávé meg tea mellett pedig a forró csoki is óriási sláger. Ha te is inkább az utóbbit választod a másik kettő helyett, viszont unod az egyhangúságot, az alábbi trükkökkel feldobhatod a lelket melengető, olvadt csokoládédat.

Itt a hideg, turbózd fel az őszi forró csokidat!

Csinálj belőle desszertet!

Nem sütésre biztatunk, csak arra, hogy mártsd a bögréd szélét valami ragadós anyagba (például mézbe vagy cukorszirupba), törj össze egy kis Oreót vagy Pilóta kekszet, és mártsd bele a törmelékbe. Így nemcsak forró csokid, de hozzá egy kis keksztörmeléked is lesz. Ha tejszínhabot is raksz az italra, még mennyeibb az élmény.

Csináld csípősre!

A hagyományos fűszerek mellett, mint a vanília vagy a fahéj, próbáld ki a csilit is, ami még akkor is jó választás lehet, ha nem szereted a csípőset.

Ha kicsit raksz bele, éppen csak minimálisan változtat az ízen, ha viszont neked még a carolina reaper sem elég pikáns, akkor egész nyugodtan megszórhatod, nem fogja elvenni a csoki ízét.

Csináld mentolosra!

Az After Eight óta tudjuk, hogy a csoki és a menta nagyon jól mennek egymáshoz. Ha szereted a hasonló párosításokat, akkor egy kis mentalevéllel is megbolondíthatod a forró csokidat. Érdemes fogpiszkálóra feltűzni, hogy ki tudd venni a leveleket, ha már eleget áztak az italban.

Csináld teásra!

Bár nem bátorítunk, hogy öntsd össze a zöld teádat a forró csokiddal, chai teát mindenképpen adhatsz hozzá, ezt ugyanis rendszerint édesebb ízesítéssel szokták inni. Ha még erősebb élményt szeretnél, egy kis fahéjat is adj a keverékhez!

Csináld alkoholosra!

Ha tovább bolondítanád azt a forró csokit, feldobhatod akár rummal, kávélikőrrel, fahéjas likőrrel vagy vodkával is - a lényeg, hogy olyan alkoholt válassz, ami megy a forró csoki édes ízéhez. 

Forrásunk volt.


Még több tipp a konyhában:

Címlapról ajánljuk

További cikkek