Itt a hideg, turbózd fel az őszi forró csokidat!

Ha unod már a hagyományos forró csokit, van néhány tippünk arra, hogyan dobhatnád fel egyszerűen.

Az ősz és a tél a forró italok két évszaka, a kávé meg tea mellett pedig a forró csoki is óriási sláger. Ha te is inkább az utóbbit választod a másik kettő helyett, viszont unod az egyhangúságot, az alábbi trükkökkel feldobhatod a lelket melengető, olvadt csokoládédat.

Itt a hideg, turbózd fel az őszi forró csokidat!

Csinálj belőle desszertet!

Nem sütésre biztatunk, csak arra, hogy mártsd a bögréd szélét valami ragadós anyagba (például mézbe vagy cukorszirupba), törj össze egy kis Oreót vagy Pilóta kekszet, és mártsd bele a törmelékbe. Így nemcsak forró csokid, de hozzá egy kis keksztörmeléked is lesz. Ha tejszínhabot is raksz az italra, még mennyeibb az élmény.

Csináld csípősre!

A hagyományos fűszerek mellett, mint a vanília vagy a fahéj, próbáld ki a csilit is, ami még akkor is jó választás lehet, ha nem szereted a csípőset.

Ha kicsit raksz bele, éppen csak minimálisan változtat az ízen, ha viszont neked még a carolina reaper sem elég pikáns, akkor egész nyugodtan megszórhatod, nem fogja elvenni a csoki ízét.

Csináld mentolosra!

Az After Eight óta tudjuk, hogy a csoki és a menta nagyon jól mennek egymáshoz. Ha szereted a hasonló párosításokat, akkor egy kis mentalevéllel is megbolondíthatod a forró csokidat. Érdemes fogpiszkálóra feltűzni, hogy ki tudd venni a leveleket, ha már eleget áztak az italban.

Csináld teásra!

Bár nem bátorítunk, hogy öntsd össze a zöld teádat a forró csokiddal, chai teát mindenképpen adhatsz hozzá, ezt ugyanis rendszerint édesebb ízesítéssel szokták inni. Ha még erősebb élményt szeretnél, egy kis fahéjat is adj a keverékhez!

Csináld alkoholosra!

Ha tovább bolondítanád azt a forró csokit, feldobhatod akár rummal, kávélikőrrel, fahéjas likőrrel vagy vodkával is - a lényeg, hogy olyan alkoholt válassz, ami megy a forró csoki édes ízéhez. 

Forrásunk volt.


Még több tipp a konyhában:

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...