5 hiba, amit ne kövess el konyhatakarítás közben

A konyhatakarítás talán az egyik legnehezebb feladat, hiszen itt a legfontosabb, hogy minden tökéletesen tiszta és makulátlan legyen. Mutatjuk, melyek azok a hibák, amiket elkövethetünk a főzőhelyiség tisztítása közben.

Konyhatakarítás közben nagyon fontos, hogy minden részletre odafigyeljünk, hiszen mégis csak itt készítjük ételeinket. Akadnak azonban olyan takarítási hibák, amiket könnyen elkövethetünk, miközben ezt a helyiséget tisztítjuk. Most sorra veszük ezeket, és megmutatjuk, hogyan kéne helyesen csinálni, így garantáltan ragyogni fog a konyhánk, és mindig szívesen főzünk majd benne.

5 hiba, amit ne kövess el konyhatakarítás közben

Egy rongyot használunk

Az egyik alapvető konyhatakarítási hiba, amit elkövethetünk, hogy ugyanazt a rongyot használjuk minden felülethez. Érdemes minden egyes folyamathoz külön konyharuhát kijelölni: egyet a kéztörlésre, egyet az edényekhez és egyet a pulthoz. Így nem visszük át a bacilusokat a pultról vagy a kezünkről a tiszta edényekre. Hogy semmiképpen ne keverjük őket össze, érdemes különböző színű rongyokat használni.

Nem cseréljük elég sűrűn szivacsot

Azt gondolhatnánk, hogy a mosogatószivacsot körülbelül olyan gyakran kell lecserélnünk, mint az ágyneműnket, vagyis kéthetente, azonban sokkal gyakrabban, mint azt elsőre gondolnánk. A szakértők szerint hetente kellene kidobni a régi, használt szivacsunkat, és elővennünk egy újat. Ezzel megakadályozhatjuk, hogy elszaporodjanak benne a különböző bacilusok, és az edényeinkre kerüljenek.

Halogatjuk a takarítást

Egy hatalmas főzés után az ember sokkal szívesebben heveredne le a kanapéra pihenni, azonban ez a legrosszabb, amit tehetünk. Sokkal kevesebb munkával jár, ha azonnal elmosogatjuk az edényeket, és nem hagyjuk, hogy felgyűljenek. A tűzhely tisztításra is igaz ez, hiszen mennyivel könnyebb rögtön használat után letisztítani, mint amikor már jól odaszáradt az ételmaradék.

Jobb, ha használat után mindent letisztítunk

Keverjük a kemikáliákat

Azt gondolhatnánk, hogyha különböző tisztítószereket összemixelünk, azzal egy még erősebb folyadékot hozhatunk létre. Ez azonban egészségügyi kockázattal is járhat, ugyanis a különböző kémiai anyagok találkozása mérgező vegyületeket is létrehozhat.

Nem rakunk vissza mindent a helyére

A konyhában vannak a legjobb bulik – szokták mondani. Ezért is fordulhat elő, hogy gyakran olyan tárgyak is a főzőhelyiségben kötnek ki, amiknek semmi keresnivalójuk nincs ott. A legjobb, ha rendrakáskor mindent visszateszünk a helyére, így elkerülve a későbbi káoszt.

Forrásunk volt.


Még több takarítás:

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

További cikkek