A hiba, amit mindenki elkövet takarítás közben

Ha nem tartod be ezt az egy szabályt, sokkal tovább tarthat a takarítás.

Bár azt hihetnénk, hogy jól takarítani nem nagy ördöngösség, mégis vannak olyan apróbb buktatók, amelyek lehet, fel sem tűnnek, de alaposan meghosszabbíthatják a folyamatot. És mégis ki ne szeretné minél előbb letudni a takarítást!? A Wizard of Homes takarítócég főnöke, Kadi Dulude mesélt arról, mi az a legfőbb hiba, amit tapasztalataik alapján a legtöbben elkövetnek, amikor takarítanak.

A hiba, amit mindenki elkövet takarítás közben

A hiba

A legtöbben úgy kezdjük a takarítást, hogy belecsapunk a közepébe, és azokat a felületeket tisztítjuk meg, amik szemmagasságban vannak, vagy kézre állnak. Pedig a szakértő szerint ezzel jelentősen meghosszabbítjuk a takarítással töltött időnket. Dulude szerint a takarításnak iránya van: a szekrények tetején kell kezdeni a porolást, hiszen fentről lefelé száll a por. Dulude egy példát is hozott, mi történik, ha nem így kezdünk neki:

Eldöntöd, hogy alaposan kitakarítod a konyhát. Letörlöd a konyhaszekrényeket, a pultot, megtisztítod a tűzhelyet, ám, akárhányszor a már letakarított felületek fölött törölgetsz, visszaszórod a port és koszt a frissen tisztított részekre. És máris kezdheted elölről az egészet.

Tehát ha fentről lefelé haladunk a takarításban, akkor nyilván nincs probléma, mert míg az alul lévő részek nem tiszták, felülről nyugodtan hullhat rájuk a por.

Forrásunk volt.


Még több takarítás:

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek