A hiba, amit mindenki elkövet takarítás közben

Ha nem tartod be ezt az egy szabályt, sokkal tovább tarthat a takarítás.

Bár azt hihetnénk, hogy jól takarítani nem nagy ördöngösség, mégis vannak olyan apróbb buktatók, amelyek lehet, fel sem tűnnek, de alaposan meghosszabbíthatják a folyamatot. És mégis ki ne szeretné minél előbb letudni a takarítást!? A Wizard of Homes takarítócég főnöke, Kadi Dulude mesélt arról, mi az a legfőbb hiba, amit tapasztalataik alapján a legtöbben elkövetnek, amikor takarítanak.

A hiba, amit mindenki elkövet takarítás közben

A hiba

A legtöbben úgy kezdjük a takarítást, hogy belecsapunk a közepébe, és azokat a felületeket tisztítjuk meg, amik szemmagasságban vannak, vagy kézre állnak. Pedig a szakértő szerint ezzel jelentősen meghosszabbítjuk a takarítással töltött időnket. Dulude szerint a takarításnak iránya van: a szekrények tetején kell kezdeni a porolást, hiszen fentről lefelé száll a por. Dulude egy példát is hozott, mi történik, ha nem így kezdünk neki:

Eldöntöd, hogy alaposan kitakarítod a konyhát. Letörlöd a konyhaszekrényeket, a pultot, megtisztítod a tűzhelyet, ám, akárhányszor a már letakarított felületek fölött törölgetsz, visszaszórod a port és koszt a frissen tisztított részekre. És máris kezdheted elölről az egészet.

Tehát ha fentről lefelé haladunk a takarításban, akkor nyilván nincs probléma, mert míg az alul lévő részek nem tiszták, felülről nyugodtan hullhat rájuk a por.

Forrásunk volt.


Még több takarítás:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Heti Menü – Nyári egytálételek hússal és hús nélkül, 7...

Különleges egytálételekkel, baszk lecsóval, töltött kápiával, könnyű rakott kellel, tojásos nokedlivel, de meggy-, karfiol-, zöldség- vagy karalábélevessel is készültünk a hétre, nem is beszélve a szezonális édességekről. Áfonyás keksz, málnahab, citrompite, csokifagyi, meggyes piskóta? Nehéz lesz választani! Heti menü itt: