Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Egy olcsó trükk, hogy ne legyen mocskos a mosogatószivacsod

A konyhai mosogatószivacs a legkoszosabb eszköz tud lenni a konyhádban, egy egyszerű módszerrel azonban könnyen tisztán tarthatod még ezt a tisztítóeszközt is. 
A mosogatás sokak mumusa, és talán az egyik legfelszabadítóbb pillanat a konyhában, mikor végre új mosogatószivacsot veszünk ki a fiókból. Puha, nem kopott még le a dörzsi része, ráadásul tiszta is. Mit tegyünk, hogy ez az állapot sokáig fennmaradjon? 
 
 
Egyetlen nagyon egyszerű, és mégis rendkívül hasznos dolgot. Vegyünk elő egy egyszerű iratgyűjtő csipeszt (azt a feketét, amely minden irodában megtalálható), lehetőleg közepes vagy nagy méretűt!
 
A baktériumok a leggyorsabban nedves, meleg közegben terjednek, így a legfontosabb, hogy a mosogatás során mindig mossuk ki tiszta vízzel a szivacsot, és sose dobjuk azt vissza a nedves mosogatótálba. Ha van szivacstartónk, már jó úton haladunk, az előbb említett csipesz azonban rengeteget segít a gyors száradásban. 
 
 
Csíptessük rá a szivacsra a csipeszt, a két hosszú csíptetővéget hajtsuk fel, és álló helyzetben helyezzük el a spongyát a mosogató mellett (az ezüst csíptetővégek támasznak is tökéletesen funkcionálnak). A szivacs így könnyebben fog megszáradni, és tovább is lesz használható, hiszen kevésbé maradnak meg benne a szennyeződések, a szárazság pedig segít visszaszorítani a baktériumok gyors terjedését. 
 
Egyszerű, mégis nagyon hasznos trükk. Nézd, mi mindenre lehet jó még néhány irattartó csipesz az otthonodban!
 
 

Ez is érdekelhet: 

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!