10 időspóroló takarítási praktika, ami megkönnyíti az életedet

Liszt mosogatófényesítésre, szódabikarbóna az odaégett foltokra és kréta a szennyeződésekre. A következő praktikákkal gyorsabban végezhetsz a "nem szeretem" házimunkákkal.

Takarítani muszáj, de kevesen végezzük jókedvvel és mosolyogva. Néhány egyszerű trükkel megkönnyítheted az életedet, és még azokkal a házimunkákkal is hamarabb végezhetsz, amiket a hátad közepére sem kívánsz.

1. Liszt a mosogatóra

Ha a mosogatód rozsdamentes acél, akkor polírozd át liszttel! Először mosd át, töröld szárazra,szórj bele lisztet, majd súrold át!Meg fogsz lepődni milyen fényes lesz a felülete a liszttől!

2. Krétával a foltok ellen

Vedd ki a makacsfoltokat a ruhákból krétával!Dolgozd bele a krétát az étel, vagy olaj-foltba, hagyd rajta egy kicsit, majd foteltávolítóval dörzsöld át.

3. Nincs többé büdös szemetes!

Jó illatú szemetes? Mindannyian tudjuk milyen az, amikor a hagyma, a hal, vagy egy erősebb szag kijut a szemetesből. Ha virágos rétet nem is, de jobb illatot varázsolhatsz a szemetesbe: áztass vattakorongokat illóolajba, és dobd a nejlon szemetes alá!

4. Keféld át a zuhanyt!

Ha zuhanyzód van, biztos, hogy a számodra sem a legkedvesebb foglalatosság a tisztítása. Előzd meg a makacs lerakódásokat, és készíts be egy edénykefét a fürdőbe, és egy héten 2-3 alkalommal, fürdés után keféld át a zuhanyt.

5. Ecettel a foltok ellen

Ha a te lakásodban is kemény a víz, biztos, hogy nem egyszer vetted ki a mosogatógépből foltosan a poharakat. Futtasd át egy kis ecettel a mosogatógéped havi egyszer, ésaz edényeid,poharaid midig szépek lesznek.

6. Hasznosítsd újra...

Edénysúrolót te magad is készíthetsz! Ne dobd el a krumpli, vagy a citrom hálós szütyőjét, hanem mosd ki, tegyél bele egy mosogatószivacsot, kösd össze a végét, és máris kész a home made súrolószivacsod.

7. Így tüntesd el az odaégett ételt

Menthetetlenül odaégett az étel a kedvenc zománcozott edényedben? Önts a lábasba vizet, tedd fel forrni, adj hozzá szódabikarbónát, és ha felforrt, egy fakanállal lazítsd fel az odaégett szennyeződést.

8. Ragyogó evőeszközök

Még mindig szódabikarbóna: a fénytelen ezüst, és alumínium evőeszközök visszanyerhetik régi ragyogásukat, ha beleteszed egy vízzel teli tálba őket, és sót, valamint szódabikarbónát szórsz bele.

9. Kellemetlen szagok ellen

Ha a mosogatód ugyan nem dugult el, de kellemetlen szagot áraszt, akkor készíts instant szagtalanítót: fagyassz le ecetet és citromlevet, majd dobd a lefolyóba. Arra azonban ügyelj, hogy ez nem helyettesíti a lefolyótisztítást!

10. Vágd le a szivacs sarkát!

A mosogatószivacsot és a takarításhoz használt szivacsot könnyen összekeverhetjük, még akkor is, ha máshol tároljuk őket. Egy apró trükkel könnyen elejét veheted a kellemetlenségeknek: vágd le a takarításhoz használt szivacs sarkát, így ha már elővetted, takarítás közben is tudni fogod melyik szivacshoz nyúlj, ha le kell törölni a csempét.

Ezeket olvastad már?

via

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Húsvéti krémes sütemények

Húsvéti krémes süteményeket szeretnétek az ünnepi asztalra? Itt vagyunk mi, hogy 11 szemkápráztató sütikkel gyarapítsuk a recepttáraitokat.