10 időspóroló takarítási praktika, ami megkönnyíti az életedet

Liszt mosogatófényesítésre, szódabikarbóna az odaégett foltokra és kréta a szennyeződésekre. A következő praktikákkal gyorsabban végezhetsz a "nem szeretem" házimunkákkal.

Takarítani muszáj, de kevesen végezzük jókedvvel és mosolyogva. Néhány egyszerű trükkel megkönnyítheted az életedet, és még azokkal a házimunkákkal is hamarabb végezhetsz, amiket a hátad közepére sem kívánsz.

1. Liszt a mosogatóra

Ha a mosogatód rozsdamentes acél, akkor polírozd át liszttel! Először mosd át, töröld szárazra,szórj bele lisztet, majd súrold át!Meg fogsz lepődni milyen fényes lesz a felülete a liszttől!

2. Krétával a foltok ellen

Vedd ki a makacsfoltokat a ruhákból krétával!Dolgozd bele a krétát az étel, vagy olaj-foltba, hagyd rajta egy kicsit, majd foteltávolítóval dörzsöld át.

3. Nincs többé büdös szemetes!

Jó illatú szemetes? Mindannyian tudjuk milyen az, amikor a hagyma, a hal, vagy egy erősebb szag kijut a szemetesből. Ha virágos rétet nem is, de jobb illatot varázsolhatsz a szemetesbe: áztass vattakorongokat illóolajba, és dobd a nejlon szemetes alá!

4. Keféld át a zuhanyt!

Ha zuhanyzód van, biztos, hogy a számodra sem a legkedvesebb foglalatosság a tisztítása. Előzd meg a makacs lerakódásokat, és készíts be egy edénykefét a fürdőbe, és egy héten 2-3 alkalommal, fürdés után keféld át a zuhanyt.

5. Ecettel a foltok ellen

Ha a te lakásodban is kemény a víz, biztos, hogy nem egyszer vetted ki a mosogatógépből foltosan a poharakat. Futtasd át egy kis ecettel a mosogatógéped havi egyszer, ésaz edényeid,poharaid midig szépek lesznek.

6. Hasznosítsd újra...

Edénysúrolót te magad is készíthetsz! Ne dobd el a krumpli, vagy a citrom hálós szütyőjét, hanem mosd ki, tegyél bele egy mosogatószivacsot, kösd össze a végét, és máris kész a home made súrolószivacsod.

7. Így tüntesd el az odaégett ételt

Menthetetlenül odaégett az étel a kedvenc zománcozott edényedben? Önts a lábasba vizet, tedd fel forrni, adj hozzá szódabikarbónát, és ha felforrt, egy fakanállal lazítsd fel az odaégett szennyeződést.

8. Ragyogó evőeszközök

Még mindig szódabikarbóna: a fénytelen ezüst, és alumínium evőeszközök visszanyerhetik régi ragyogásukat, ha beleteszed egy vízzel teli tálba őket, és sót, valamint szódabikarbónát szórsz bele.

9. Kellemetlen szagok ellen

Ha a mosogatód ugyan nem dugult el, de kellemetlen szagot áraszt, akkor készíts instant szagtalanítót: fagyassz le ecetet és citromlevet, majd dobd a lefolyóba. Arra azonban ügyelj, hogy ez nem helyettesíti a lefolyótisztítást!

10. Vágd le a szivacs sarkát!

A mosogatószivacsot és a takarításhoz használt szivacsot könnyen összekeverhetjük, még akkor is, ha máshol tároljuk őket. Egy apró trükkel könnyen elejét veheted a kellemetlenségeknek: vágd le a takarításhoz használt szivacs sarkát, így ha már elővetted, takarítás közben is tudni fogod melyik szivacshoz nyúlj, ha le kell törölni a csempét.

Ezeket olvastad már?

via

Hirdetés

Támogatott tartalom

Spórolásban nagyok vagyunk!

Velünk ez az év is jól indul. Vonzó kínálatunkból most számos termékünket extra nagy kiszerelésben, még jobb áron kínáljuk számodra, aktuális akcióinkkal pedig egyenesen a konyhádba hozzuk Amerikát!

Legújabb receptek

Vegán fánk

Farsang idején bevett étel a fánk, és hogy senki ne maradjon ki belőle, most hoztunk egy vegán verziót. Sokféle fánk létezik, ez most egy egyszerű típus, amibe szúrtunk egy lyukat és ...

24 órás gyógyító csontleves

A csontleves vagy erőleves egy gazdag, tápanyagokban dús leves, amelyet lassú főzéssel készítünk csontokból, zöldségekből és fűszerekből. Minél tovább főzöd ezt a tápláló ...

Címlapról ajánljuk

Így készíts gyógyító, 24 órás erőlevest, hogy minden cseppje aranyat...

Az erőleves, vagy más nevén csontleves, egy igazi szuperétel, amely évszázadok óta az egészségtudatos konyhák egyik alapköve. Nemcsak ízgazdag és tartalmas, hanem tele van értékes tápanyagokkal, amelyek támogatják az immunrendszert, az ízületeket és az emésztést. De mi a titka a tökéletes csontlevesnek? Hogyan érhetjük el azt a gazdag, kocsonyás állagot és mély ízvilágot? Nézzük a legfontosabb tudnivalókat és főzési trükköket!

Hering András

„Most, ha valaki séf akar lenni, híres akar lenni. Bennem...

Tavaly év végén Madrid, London és Doha után Budapesten is megnyitotta BiBo nevű éttermét Dani García, a három Michelin-csillaggal kitüntetett spanyol sztárséf. A Dorothea Hotel Budapestnek is otthont adó épületegyüttes tetején található rooftopbár és étterem étlapján García igyekezett a spanyol tradíciókat a magyar stílussal ötvözni, hogy a hazai és nemzetközi vendégek egyaránt új ízélményeket fedezhessenek fel a tolmácsolásában. Olvassátok Dani Garcíával készült friss interjúnkat!

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...