A hét szakácsa: Zsuzsamama56

Megtiszteltetés számomra, hogy felkértek A hét szakácsa rovatába. Nem is számítottam rá! Ezért hát összeszedem gondolataimat, és próbálok röviden írni magamról. 

Nagyon kevés alaptudással indultam neki a nagyvilágnak, de a gasztronómia iránt érzett nagy érdeklődésem régóta tart. Nagymamámnál töltöttem kiskoromban a nyarakat, és bizony ilyenkor mindig kemény munkára fogott. Rengeteget tanultam belőle, főleg a tenni akarás szeretetét. Sok finom falat került akkoriban az asztalra, amit meg kellett becsüljek, hiszen édesanyám egyedül nevelt és szűkösen álltunk anyagilag. Első próbálkozásom a konyhában 14 évesen egy barátfüle nevű tésztaféle volt, kissé keményre sikeredett, de meglepetésnek szántam neki a túlórából hazajövet. Ízlett neki, de láttam rajta, hogy nehezen nyelhető volt.

20 évesen liszt nélküli piskótát készítettem szegény páromnak, annyira meg akartam lepni este, mikor hazajön a munkából. Sikerült! A főzés szeretete receptgyűjtéssel kezdődött, majd kisebb könyvtárnyi receptmagazint, könyvet és dvd-t gyűjtöttem össze az elmúlt 38 év alatt. Ebben a szobában vagyok itthon igazán, meg a szép kis konyhámban, ahol nap mint nap alkotok.

Zsuzsamama56

Nyugdíjas vagyok már több mint 1 éve, így sok időm van kísérletezgetni, próbálkozni újabb ételek és sütik készítésével. Szeretem megosztani másokkal azokat a finomságokat, amiket elkészítek. Imádom a fotózást, régóta készítek ételfotókat, de más népek ételeit és hagyományait is sokat tanulmányozom. Szeretném még továbbfejleszteni konyhai tudásomat, hiszen van még mit tanulnom. Jártam már Európa több országában, mindig a szokásokat figyeltem. Kedvenc ételem egyike a bécsi rántott borjú: elkészítését korán megtanultam, és már fiatal koromban többször megsütöttem.

Természetesen a magyar konyhát sem hanyagolom, mert nagyon sok jó ételkülönlegességünk van. Már az ünnepi készülődést is elkezdtem, méghozzá új receptekkel, amiket megosztok majd mindenkivel. Jó sütögetést, békés, boldog adventet kívánok mindenkinek! A főzés öröm és nem kényszer!

A hét szakácsa rovat korábbi szereplőiről itt olvashatsz

Hozzászólások (8)

Andi80_

Kedves Zsuzsa, Sok szeretettel gratulálok a megtisztel? címhez! Kívánok további sok sikert, finomságot és jó egészséget :-) Üdvözlettel: Andi

Zsuzsamama56

Köszönöm Andikám!Igazán örülök,és neked is ezuton gratulálok a Receptvarázson a helyezésedhez,meg ahhoz is magunknak,hogy együtt lehettünk a Tv paprika magazin hasábjain.Engem ez boldoggá tesz,még akkor is,ha ez másoknak semmit nem jelent.További kellemes napokat,és jó sütést-f?zést!

Nikóka

Én is gratulálok a hét szakács címhez!Jó egészséget a nyugdíjas évekre és természetesen jó sütést-f?zést!Szeretem a receptjeidet,van köztük néhány kedvenc!!!!!!!!!!!!!!Még egyszer gratulálok!!!!!

Zsuzsamama56

Köszönöm kedves niko80 !Igazán meghatóak a szavaid.Szívesen vagyok itt,amíg csak lehet.

Csiki Piroska

Kedves Zsuzsamama, én is szeretettel gratulálok a kitüntetéshez. Várom továbbra is a finom receptjeidet. Üdvözlettel: Piroska

Zsuzsamama56

Nagyon köszönöm Piroska,és igyekszem!

Margó48

Kedves Zsuzsamama56! Sok szeretettel gratulálok a kitüntetésedhez, jó egészséget!!! További sok finomságokat várunk t?led, Üdvözlettel: Margó

Zsuzsamama56

Köszönöm szépen!

Boribon

Kedves Zsuzsa, szeretettel gratulalok en is neked! Mindig nagy orommel olvasom a recpetjeidet, mert ezek valodi hazi, csaladi remekmuvek. Tovabbi oromteljes sutest-fozest kivanok!

Zsuzsamama56

Igazán köszönöm,a kedves szavakat! Megtisztel? Boribon.

Marti48

Kedves Zsuzsamama! Szeretettel gratulalok es kivanok sok sikert a tovabbiakban is! Marti

Zsuzsamama56

Nagyon köszönöm Mártika!

VnéEdit

Szívb?l gratulálok Zsuzsikám! Pussssz!

Zsuzsamama56

Köszi Editkém! Kellemes hetet!

Törölt felhasználó

Kiefer. Ihre Augen waren hellgr¨¹n ohne einen Hauch von Haselnuss, spielte mit borstigen schwarzen Wimpern und an den Enden leicht geneigt . <a href="http://www.michaelkorsoutletonlineinc.com/" title="michael kors">michael kors</a> ¨¹ber ihnen browsslanted ihre dicken schwarzen nach <br/>"Wird deine Mutter morgen fahren die <a href="http://www.2014guccioutletonline.com.com/" title="gucci bags">gucci bags</a> neuen Pferd zum Wilkes Grill ? "<br/>" Oh , es wird klar, morgen <a href="http://www.louisvuitton-lvpurses.com/" title="louis vuitton outlet online">louis vuitton outlet online</a> und hei? im Juni sein", sagte Stuart . "Schauen Sie auf Hafer Sonnenuntergang <a href="http://www.shopmichaelkorsoutletonline.com/" title="michael kors outlet">michael kors outlet</a> sah ich nie oneredder . Man kann immer sagen Wetter von Sonnenunterg?ngen. "<br/>Alabama <a href="http://www.louisvuittonchristmas2013.com/" title="Louis Vuitton Sale">Louis Vuitton Sale</a> und South Carolina gezogen haben und jetzt Georgia. Er wird nie in thisrate <a href="http://www.michaelkorsoutlet-2014.com/" title="michael kors">michael kors</a> fertig zu werden . "" Oh, las er Recht Richter Parmalee B¨¹ro ¨¹ber <a href="http://www.mymichaelkorseshop.com/" title="michael kors">michael kors</a> in Fayetteville, "antwortete Brent <br/>, w¨¹rdevoll, temperamentvoll , feurig , wie die Jungen <a href="http://www.michaelkorsoutletest.com/" title="michael kors bags">michael kors bags</a> wie die Pferde ritten , feurig und gef?hrlich , sondern obendrein , f¨¹r <a href="http://www.christainloubutinshoesstore.com/" title="red bottom shoes">red bottom shoes</a> diejenigen, die , wie man mit ihnen umgehen wusste gutm¨¹tig . <br/>Um die <a href="http://www.2013-louisvuittonhandbags.com/" title="louis vuitton purses">louis vuitton purses</a> Ohren der drei auf der Veranda kamen die Ger?usche der Hufe, das Klirren <a href="http://www.mylouisvuittonfashion.com/" title="louis vuitton">louis vuitton</a> von Geschirr chainsand das schrille Lachen der sorglosen negro Stimmen, wie die Feldarbeiter <a href="http://www.louisvuitton-lvoutlet.net/" title="louis vuitton">louis vuitton</a> und Maultiere kamen aus thefields . Von innen ist das Haus schwebte die <a href="http://www.outletchristianlouboutin13.com/" title="Christian Louboutin">Christian Louboutin</a> weiche Stimme von Scarlett Mutter , Ellen O'Hara, wie zu dem kleinen schwarzen <a href="http://www.louisvuittonoutletyears.com/" title="louis vuitton bags">louis vuitton bags</a> M?dchen , die ihren Korb von Schl¨¹sseln durchgef¨¹hrt shecalled . Die hohe, kindliche <a href="http://www.louisvuitton--outletstore.net/" title="louis vuitton">louis vuitton</a> voiceanswered " Yas'm ", und es gab Ger?usche von Schritten Gehen den Weg <a href="http://www.guccioutletpurse.com/" title="gucci outlet online">gucci outlet online</a> zur¨¹ck in Richtung <a href="http://www.louisvuitton-bags-2012.net/" title="louis vuitton">louis vuitton</a> thesmokehouse wo Ellen w¨¹rde auf die Heimkehr H?nde rationieren das Essen . Es war die clickof Porzellan und die Rassel von Silber als Schweinefleisch, der Kammerdiener - Butler von Tara, deckte <a href="http://www.louisvuitton-christmas.com/" title="louis vuitton outlet">louis vuitton outlet</a> den Tisch f¨¹r das Abendessen .<br/>

Címlapról ajánljuk

15 sercegős sertéssült, ami az utolsó falatig élvezet

Készítsünk egy klasszikus, sült sertéshúsos fogást, mert ezekkel lehetetlen mellényúlni. Szaftosak, omlósak, de ha kell, ropogósak és aranybarnák. Serpenyőben, sütőben, rántva vagy roston: mindegy, hogyan sütjük, a siker (és az üresre törölt tányér) garantált.

Nosalty

5 őszi finomság, amit csak most tehetsz el a kamrába

Ugyan az ősz már a zord hónapok felé vezet minket, amikor szinte alig vannak friss alapanyagok a boltban, még nem kell teljesen lemondanunk a befőzésről és a különböző finomságok eltevéséről. Sőt, az évszak rengeteg kincsét csak most tudjuk későbbre megőrizni. Lássuk, mik ezek!

Lakos Benedek

További cikkek

Na, ezért isszák tejjel a teát az angolok

Rengeteg különböző fajta tea létezik a világon, és ezen felül az elkészítési és fogyasztási módszerek is igen sokszínűek. Az egyik legismertebb és legkevésbé érthető kombináció a tejes tea, ami a britek nagy kedvence. De hogyan született meg ez a furcsa ital?