A hét szakácsa: Pussycat

E heti főszakácsunk, Pussycat, a messzi Ausztráliából küldi számunkra a finomabbnál finomabb falatokat. Most elmeséli nektek konyhai pályafutásának indulását, és azt, hogyan főz a kenguruk földjén.

Talán azzal kezdeném, hogy ebben az évben lesz 50 éve, hogy elkezdtem főzni, mivel akkor mentem férjhez. Kislány koromban nemigen érdekelt az, hogy mi történik a konyhában, mivel rossz étvágyú gyerekként még éhes sem voltam soha. Amikor tinédzser lettem, az étvágyam is megjött. Elég korán férjhez mentem, a gyerekek is jöttek egymás után, és a főzés tudománya is elkezdett érdekelni. Mivel az első években a férjem szüleinél laktunk, így az anyósomtól rengeteget tanultam, aki nagyon jól tudott elkészíteni minden magyaros ételt. Később a sors az én szüleim közelébe vetett, ahol teljesen különböző főzési szokások uralkodtak, vagyis tulajdonképpen én azon nőttem fel. Az én anyámtól aztán megtanultam azt, ahogyan a sváb ételeket főzik. Nem nagyon volt időm arra, hogy sok új recepttel frissítsem fel a családi menüt, mivel a három gyerekem mellett dolgoznom is kellett, de azért mindig próbálkoztam és nagyon örültem, ha sikerült valami újat produkálni a családi asztalra.

Közben a gyerekek felnőttek, én pedig már 8 éve nyugdíjban vagyok, így aztán rengeteg időm van arra, hogy a legkedvesebb szórakozásommal, a főzéssel örömet szerezzek a családomnak. 30 éve, hogy Ausztráliában élek. Eleinte bizony nem volt könnyű megtalálni a módját, hogy a mi jól bevett szokásaink szerint készítsem el kedvenc ételeinket. Emlékszem, amikor még itt a mákot a gyógynövényboltok árulták csak, 50 g-os kis tasakokban. Persze így szó sem lehetett mákos tésztáról vagy mákos sütiről, ami nagy kedvence az egész családnak, főleg nekem. (Azóta már jobb a helyzet, és alkalmam van kilószámra venni a mákot.) A másik emlékem, amikor még nem tudtam, hogy itt olyan lisztet is árulnak, ami már el van keverve a sütőporral, szóval azt hittem, hogy normál liszt, és abból készítettem volna a nokedlit, ami persze teljesen szétfőtt a vízben.

A NoSalty-oldalt csak pár hónapja fedeztem fel, és nagyon boldog voltam, hogy mennyi jó receptet találtam, és sok új ételt készíthetek. Aztán gondoltam, miért ne oszthatnám meg másokkal én is azt, amit tudok, akár idősebb, akár fiatal háziasszonyokkal, akik segítségre szorulnak. A végén egészen hobbivá alakult nálam a főzés. Én is boldog vagyok, amikor látom, hogy a családom is boldogan fogyasztja el a főztömet.

A rovat korábbi cikkeit itt találod >>

Hozzászólások

Ági78

Szia Veronika! De jó! De jó! :D Óriási gratula a hét szakácsa címhez! :) Várjuk a további fantasztikus recepteket! Puszillak: Ági

pussycat

Szia Agika! Ezer koszonet!:) Ezt nem is lehet abbahagyni, azt hiszem nosalty fuggo lettem!:D Puszi: Veronika

Évi néni

Kedves Veronika! Gratulálok a címhez. Igazán nagy szorgalommal, odaadással sütsz-f?zöl, kapjuk t?led a remek recepteket. Én egy nagy szeretetteljes ölelést küldök mellé. Puszi: Évi néni

pussycat

Kedves Evi neni! Szivbol koszonom a kedves gratulaciot, es az olelest ami szinten nagyon jol esett! Puszi: Veronika

Miss Sweetly

Kedves Veronika! Örömmel láttam, hogy a hét szakácsa címet kapta! Hatalmas gratulációmat szeretném küldeni!! A továbbiakban is várom a remek recepteket! :) Üdvözlettel: Miss Sweetly

pussycat

Nagyon szepen koszonom kedves Miss Sweetly! Kellemes hetet kivanok neked! Udvozlettel: Veronika

Torma

Szia Csukikám! GRATULA a hét szakácsa címhez! Nagyon megérdemelt kitüntetés egy szuper ügyes, kreatív, szorgalmas szakácsnak, aki emellett kedves, figyelmes és jó humorú :))) puszillak szakácspajtás :))) Torma

pussycat

Szia Kedves Tormikam! Nagyon koszi. Remelem nagyon kellemes nyaralasod van, erezd jol magad, de azert siess vissza, mert hianyzol. Tul nagy a csond itt a nosalty-n miota te nyaralsz-:)))Puszi, Csuki

Csiki Piroska

Szia Veronika! Nagyon nagy szeretettel gratulálok a hét szakácsa címhez és a legaktívabb szakácsnak, aki ugyancsak Te vagy. Puszi. Piroska

pussycat

Szia Piroska! Igazan nagyon koszonom. Tenyleg igazad volt, amikor azt mondtad, hogy ezt nem lehet abbahagyni. Nekem ez egy jo szorakozas is. Puszi, Veronika

szandokan

Kedves Veronika! Gratulálok a hét szakácsa cimhez :-))))))))))) És tartozom egy vallomással a cicád miatt látogattam a receptjeidet( imádom a pákosztos kis pofiját) a döbbenet kiült az arcomra amikor megláttam,hogy hol f?ztök!!!! Nagyon jók a receptjeid sokszor és sokat f?zök bel?le mert a sors fintora de a jó barátaink is Csukák és ?k is szeretik a finom ételeket:::::-----))))))))))))))) Cicadorombolós szép napot kivánok! Szandokán

pussycat

Kedves Szandokan! Hat ennek orulok, hogy az en cicam igy ravitt a receptjeimre! Nagyon szepen koszonom a gratulaciot. Pussycatnek is megmondom. Mi is azert szeretjuk, mert egy nagyon kulonleges macska. Mindig beszel, (nyavog) mar lassan meg is ertjuk, amit mond. Egyebkent "pussyicat" a neve. Mivel ugy jott hozzank valahonnan es nem tudtuk a nevet, igy rajta maradt, hogy pussycat. 7 eves es 10kg. No, de most mar en is tul sokat kotyogok rola! Udvozlom a Csukakat, es Neked is cicadorombolos szep napot kivanok!!!! Veronika

Mercedes

Kedves Veronika!Szívb?l gratulálok a hét szakácsa címhez:)

pussycat

Nagyon koszonom Kedves Mercedes!:)

Címlapról ajánljuk

Ezek a dolgok mindig legyenek a konyhádban, ha sérülést szereznél

Talán a konyhában a legkönnyebb balesetet szenvedni, hiszen ott a rengeteg éles kés, olló, reszelő, tűz, gőz, sercegő olaj, és még sorolhatnánk. Ha már megtörtént a baj, nem marad más hátra, minthogy kezeljük a sérülést, érdemes tehát néhány dolgot mindig a főzőhelységben tartani, hogy rögtön lekezelhessük a sebeinket. (X)

Nosalty

További cikkek

HETI MENÜ: házias fogások, amelyektől egy balatoni nyaralóban érzed magad

Lecsó kolbásszal, rántott hekk, főtt kukorica, lángos sok tejföllel vagy ducira töltött töltött paprika? Csupa-csupa nyári fogást hoztunk, amelyek a nagyi nyaralójában levő rezsón is simán összedobhatók! Ha pedig nem utaztok idén, legalább ezekkel a receptekkel nosztalgiázzatok! Finom lesz, ígérjük...főzzetek velünk jövő héten is!