A hét szakácsa: Pogácsa

Eheti kiemelt szakácsunk Pogácsa, alias Kriszta, mindig ösztönösen és nagy kreativitással áll az új receptek elkészítésének, ha pedig hiányzik hozzá valami, bátran rögtönöz.

Mindkét nagymamám és édesanyám is örömmel és jól főzött, már gyerekkoromtól szívesen kuktáskodtam körülöttük.

Pogácsa szakács

Mióta mindhárom gyerekünk kirepült, általában kettesben vagyunk a férjemmel, de most is napi rendszerességgel főzök. Annak örülök azonban a legjobban, amikor összejön a nagy család, körülüljük az asztalt, és újra előkerülnek a nagy lábasok, fazekak.

Ezeket olvastad már?

Férjemmel gyakran utazunk külföldre, ahol mindent kipróbálunk, mindent megkóstolunk, utána itthon, amit tudok, meg is főzök ezek közül. Szerencsém van, a férjem türelmes és hálás közönség, lehet rajta „gyakorolni”.

Ezeket olvastad már?

Bár mindig elhatározom, sajnos soha nem jutok el odáig, hogy heti étrendet találjak ki, és ehhez be is vásároljak. Több variáció is létezik nálam: találok egy jópofa receptet, elhatározom, hogy megfőzöm, elmegyek a piacra, de pl. a szükséges padlizsán helyett mondjuk a spenót tetszik meg, megveszem, és ebből ötlök ki valamit. A másik, gondolom, több háziasszony által gyakorolt változat, hogy benézek a hűtőbe, hogy vajon mi van benne, mit tudok gyorsan készíteni ebédre, és ezután kreálok valamit.

Ezeket olvastad már?

Bár ritkán főzöm kétszer ugyanazt, de azért nekem is megvannak a kedvenceim, amiket gyakrabban készítek. Ilyen pl. a zöldborsópörkölt, a meleg töltött tojás, a „nyakleves” pulykanyakból vagy a sajtos pogácsa. Nagyon sok friss zöldfűszert használok, a teraszon ott sorakoznak cserepekben. Sok zöldségfélét eszünk, húsok közül főleg baromfit. Nagyon szeretjük a tengeri halakat is. A család nem túl édesszájú, ritkán sütök, akkor is inkább sósat. A lekvárfőzés is nagy kedvenc, legnagyobb örömömre az unokám a baracklekvárom szorgalmas fogyasztója.

Ómika sajtos pogácsája recept

A NoSalty-n lévő receptekből már rengeteget megfőztem, sok új ötletet, praktikát tanultam. Ha a főzésről vallott elképzeléseimet össze kellene foglalni, azt mondanám, hogy mindig örömmel kezdek neki, ösztönösen és kreatívan, az évek során összeszedett gyakorlattal. Nem gond, ha valami hozzávaló hiányzik, nyugodtan megváltoztatom a receptet, soha nem ragaszkodom hozzá szó szerint.

Címlapról ajánljuk

További cikkek