hozzászólások (4)
111 recept
beállítások törlése
alapanyagok:
választott alapanyag:
    választott alapanyag:

      Hozzászólások (4)

      A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

      Kriszta6
      Pogácsa / Kriszta6 sze, 2017-08-02 00:04

      Kedves Viola,
      nyugodtan pattogtasd, de ne nagy lángon, és ne hajolj az edény fölé. Ha gondolod, kipróbálhatod kicsit megtört borssal is.
      Szép estét
      Kriszta

      viola01
      Hagymafaló / viola01 szo, 2017-07-22 00:04

      Üdv! Nagyon kedvelem a receptjeidet, csak most vettem észre, mennyit elmentettem/elkészítettem már. Ezen felbuzdulva szeretném elkérni a zöldbors mártásod receptjét, amit a zöldbabos májhoz tálaltál. :)

      Kriszta6
      Pogácsa / Kriszta6 szo, 2017-07-22 08:37

      Kedves Viola, köszönöm, hogy írtál.
      A zöldborsmártást egy Chef Parade főzőtanfolyamon tanultuk:
      2 csapott evőkanál zöldborsot addig pirítgatunk egy lábosban, amíg kipattog, de vigyázva, hogy ne égjen meg. Ekkor hozzáadunk 5 dkg vajat, felolvasztjuk, kevés liszttel megszórjuk és felengedjük 2 dl habtejszínnel. Kevés mustárral, Worcester szósszal, kevés fehérborral, sóval, borssal ízesítjük. Kiforraljuk csendes tűzön. Ne legyenek az ízek túl tolakodóak, olyan kis enyhe, finom legyen. Jó étvágyat hozzá.
      Legyen szép a napod
      Kriszta

      viola01
      Hagymafaló / viola01 k, 2017-08-01 23:54

      Nagyon szépen köszönöm! Mindenképp kipróbálom, bár a zöldbors pattogásig pirításától kicsit tartok, mert eddig max megfuttattam a fűszereket a tűzön, a pattogástól félek. :)
      Neked is szép napot!
      Viola