Így készíthetsz kívül ropogós, belül vajpuha héjában sült krumplit

A tökéletes héjában sült krumplihoz nem kell sok minden, elég csupán egy jó módszer, és a köreted belül elképesztően puha, kívül pedig nagyon ropogós lesz!

Héjában sült krumplit nem valami nagy ördöngösség otthon készíteni, tökéletesíteni azonban mindig lehet a receptet, még akkor is, ha már megvan a jól bevált módszerünk. Van, aki a megszurkált krumplit néhány percre bedobja a mikróba puhulni, vagy fóliába bebugyolálva bedobja a sütőbe (egy kerti grillezésnél könnyebb megoldást el sem tudnánk képzelni), az angoloknak azonban van egy jól bevált, nagyon egyszerű praktikája. Engedjétek meg, hogy bemutassuk nektek a jacket potatot, vagyis a kabátjában sült krumplit!

A jacket potato sütőben készül, ebben az esetben viszont nem lesz szükségünk fóliára, csak egy késre és egy jól befűtött sütőre. Először is, próbálj meg azonos méretű krumplikat összeválogatni, ez a sütés szempontjából lesz fontos.

Figyelj arra is, hogy ne legyen sérülés egyik krumplin se

Mosd meg a krumplikat, ha van rá lehetőség, egy tiszta, erre a célra használt körömkefével menj át a krumpli héján, ezzel is jobban megtisztítva a zöldséget.

A krumplikba vágj egy keresztet (ne túl mélyen, de azért a kés élét legalább fél centi mélyen vágd bele).

A bevágás által sütés közben ki tudja engedni a benne felgyülemlett gőzt, és puhább lesz a belseje. Ezután már nincs sok dolgod hátra, tálald és fogyaszd egészséggel!

Vágj a krumpli közepére sütés előtt egy keresztet!

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!

Forrásunk volt.


Ezeket is készítsd el!

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

20 mesés gasztrokönyv 2025 karácsonyára, amitől minden konyhatündér szíve megdobban

Rég nem volt már ehhez hasonló gasztrokönyvdömping, mint az idei évben, de legalább van miből válogatni karácsonyi ajándék gyanánt. A felhozatal nagyon színes, hiszen a klasszikus szakácskönyvektől kezdve a vegán, mentes recepteket felvonultató köteteken át desszertekre fókuszáló vagy éppen az air fryer sokoldalúságát bemutató könyvek mellett önéletrajzi ihletésű kitárulkozással is találkozunk. Lássuk az idei év húsz, leginkább említésre méltó gasztrokönyvét!

Balogh Lilla

További cikkek

Top Receptek