Háztartástan rovat – a kezdetekről

A legjobb konyhai trükkök és tippek birtokosa, az alapanyagok mindentudója, Sárdi Dani hétről hétre segít titeket cikkeivel. Eljött az idő, hogy részletesebben valljon a Háztartástan rovat jelenéről és jövőjéről!

Fél éve indult Háztartástan rovatom a NoSalty.hu-n. Célom az volt – és most is az –, hogy egy olyan anyag álljon össze, melynek segítségével minden érdeklődő képes megalapozni saját háztartását. Nagyon sok a receptoldal, a gasztroblog, de alapok nélkül a legtöbben nem mernek „összedobni egy lecsót" sem, nem tudják, mit hol vegyenek meg, mit tartsanak otthon, és mi az, amit frissen kell megvásárolni. Úgy képzelem, hogy olyan alapokat tudok adni, amire már mindenki fel tudja építeni azt a háztartást, amiben ő és a családja jól érzi magát és képes fenntarthatóan, jó minőségű anyagokból finom ételeket készíteni.

Tele tárca, tele kamra! >>

A bejegyzések írása közben alakult, kristályosodott a koncepció: léteznek az egész évben otthon tartható/tartandó hozzávalók, ezek a „mindig legyen otthon" megjelölést kapták és majd kapják is. A következő kategória a „jó, ha van otthon", azokat a hozzávalókat jelölöm így, melyek nélkül ugyan teljes értékű lehet egy háztartás, de azért helyük van egy 21. századi magyar háztartásban. A fentieken kívül szezonális termékekkel is foglalkozom, ezeknél jelzem, hogy mikor érdemes őket szünet nélkül fogyasztani, és mikor nem tudunk hozzájuk jutni megfelelő minőségben.

Fűszerezd meg az ételed! >>

Azt is szeretném hangsúlyozni, hogy a bejegyzések alapvetően kezdőknek szólnak, bár haladóknak is gondolatébresztőek lehetnek. A későbbiekben lesznek olyan cikkek is, melyeket inkább haladóknak szánok majd, ezt majd a cikk elején külön jelzem. A megkülönböztetést azért tartom fontosnak, mert a kezdőket egy-egy túl részletes cikk elriaszthatja, megijesztheti.

Spórolós vitaminforrás, jön az alma! >>

Amint azt megszokhattátok, a hozzávalókhoz egy-két, a hozzávalóra nagyon jellemző receptet is közzé szoktam tenni. A szezonális hozzávalóknál pedig igyekszem megadni pár tartósítási lehetőséget is, hogy a spájzokban is legyen saját befőtt, lekvár, bármi, amit büszkén lehet mutogatni.

Minden cikknél igyekszem kitérni arra is, hogy hol érdemes az adott terményt/terméket beszerezni, de ez természetesen nem a reklám helye. Ettől függetlenül konkrét beszerzési helyeket e-mailes megkeresésre nagyon szívesen küldök. Számomra nagyon fontosak a visszajelzések, csakúgy a pozitívak, mint a kritikák. Ezeket, és kísérő figyelmeteket köszönöm!

Most készíts kukoricakonzervet! >>

A Háztartástan rovat korábbi cikkeit itt találod >>

Ajánlott videó

Hirdetés

Támogatott tartalom

Így lesz tökéletes a karácsonyi asztal: az Auchan friss halai...

A karácsonyi készülődés egyik legkedveltebb pillanata a halételek kiválasztása, hiszen a friss hal az ünnepi menü egyik meghatározó eleme. Az Auchan idén is széles és változatos halválasztékkal készül: a kínálatban 11-féle édesvízi és 13-féle tengeri halfaj szerepel, 16 áruházban élőhalvásárral várják a vásárlókat – élő halat kizárólag kábítva árusítanak, míg a többi üzletben friss, csomagolt termékekből lehet válogatni.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Cantuccini hagyományosan

Az egyik legtradicionálisabb olasz kekszféle a cantuccini, ez a kétszersült sütemény, ami sokáig eláll és desszertborba vagy forró kakaóba/kávéba mártogatva esik a legjobban. Mint a ...

Ünnepi mediterrán halragu

Ha ti is szoktatok karácsonyra halat készíteni, akkor most itt egy remek receptötlet, egy egyszerű halragu, amit tetszőleges tengeri halfiléből készíthettek. A vibráló, mediterrán ízek ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...