#HÁZICSEMEGE: Honest Toil olívaolaj

A Honest Toil egy igazi multinacionális családi vállalkozás, amelynek keretében a Görögországban termelt olívaolajat és más termékeket juttatnak el Budapestre, Berlinbe és az Egyesült Királyságba, a fenntarthatóság jegyében.

A Honest Toil alapítói Tom és Juli, akik a Peloponnészoszi-félszigeten található családi gazdaságban termett olívából készült kiváló minőségű olívaolajat juttatják el Európa több nagyvárosába, így Budapestre is.

Honest Toil Facebook oldal

Immár 10 éve foglalkoznak családi gazdaságuk keretében olívatermesztéssel Kyparissiában, Messinia tartományban, 2016-ban pedig az angol-magyar család félig-meddig le is telepedett itt. Az olíviolajhoz a saját fáikról szüretelik kézzel a gyümölcsöt, és a leszedéstől számított 24 órán belül hidegen préselik az olajat a falubeli olajprésben. Emellett pedig még a hasonló elveket valló és hasonlóan működő környékbeli falvak kistermelőinek olíváját dolgozzák fel. Modellük lényege, hogy a helyi gazdaságot támogatva környékbeli kistermelőktől szerzik be az olaj egy részét, ehhez három falu olajprésével működnek együtt.

Az olívaolajhoz kizárólag koroneiki típusú olajbogyót használnak, és extra szűz olajat állítanak elő belőle, aminek a savassága 0.2-0.3% alatt van, íze pedig kifejezetten selymes. A Honest Toil olívaolaj teljesen szűretlen, ennek köszönheti opálos és élénk zöld színét. Az üvegezés és csomagolás szintén helyben történik. Az értékes gyümölcs akár bogyóformában is megvásárolható, ráadásul az olajból szappant is készítenek már.

Nagy hangsúlyt fektetnek a környezettudatosságra, ezért városon belül cargobiciklivel szállítják a termékeiket.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg a legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon vagy a YouTube-on!

Ezeket olvastad már?

#HÁZICSEMEGE: Kanálka

Egy testvérpár áll a Kanálka mögött, akik az egészséges életmód jegyében varázsolnak az asztalokra különféle krémeket, zöldségszirmokat és chutney-kat, a vásárlók legnagyobb örömére.

Macsuga Viktória

#HÁZICSEMEGE: LYS Candles

A LYS Candles kézzel öntött prémium gyertyái természetes illóolajokkal készülnek szója-, repce- és kókuszviasz felhasználásával, de egyedi porcelánokra is lecsaphatsz a kínálatból.

Nosalty

#HÁZICSEMEGE: Mamka lekvár

Egy üveg lekvár a napsugarak, a föld, a növények ízét és zamatát zárja magába, és önmagában is isteni, de a süteményeket is egy új szintre emeli. A Mamka házi és adalékanyagmentes lekvárokat, szörpöket, eceteket és más finomságokat készít, amikkel tökéletes lehet az ünnepi menü.

Szász Nóri

Címlapkép: Honest Toil Facebook-oldal

Hirdetés

Támogatott tartalom

Címlapról ajánljuk

7 imádnivaló teraszos hely Budapesten, ahol jót is ehetünk

Egyre inkább kikívánkozunk a négy fal közül. Ha szeretnétek a szabad ég – vagy épp egy napernyő – alatt lazulni, annyi sok jó lehetőség van a fővárosban! Ajánlunk helyet a pesti flaszteren, a budai és a pesti Duna-parton is, hiszen a terasz is sokféle lehet a csupazöld kerthelyiségtől a belvárosi kiülős helyekig. Teraszra fel!

Nosalty

További cikkek

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!