Házi leveskocka zöldségpüréből, ami biztosan adalékmentes

Mind tudjuk, hogy ami otthon készül friss alapanyagokból, esetleg saját termesztésű zöldségekből, az esik a legjobban testünknek-lelkünknek. Egy praktikus, egészséges és olcsó megoldást hoztunk a leveskocka helyettesítésére!

Ha eddig mindig bolti leveskockákat használtál, esetleg vegetával ízesítetted a leveseidet, akkor eljött az idő, hogy megismerd ezt a szuperfinom és nagyon egészséges házi leveskockát. Nincs sok mindenre szükséged, csupán a kedvenc zöldségeidre és fűszereidre, és már indulhat is a házi leveskockagyártás!

Friss alapanyagokból válogass a házi leveskockához!

Első lépés, hogy a friss zöldségeket felsorakoztatod egymás mellé, majd megmosva apróra aprítod mindet. A póré- és vöröshagyma, karalábé, zellergumó, sárga- és fehérrépa na meg a petrezselyem választásával biztos nem nyúlsz mellé a piacon. Egy kis segítség az arányokhoz, amit a későbbiekben bátran variálhatsz: 1 póréhagyma, 1 fej karalábé, 1 gumó zeller, 2 sárgarépa, 2 fej vöröshagyma, 4 gerezd fokhagyma és egy köteg petrezselyem.

Egy nagy lábost a tűzre rakva locsold meg egy kis olívaolajjal, majd mehetnek rá a zöldségek. Pár percig kavargasd, ezt követően mehet rá 2 evőkanál víz. 

Adj hozzá 4 evőkanál sót, majd jöhet egy evőkanál kurkuma és egy kis bors, módjával. Hagyd, hogy puhává főjön minden zöldség, majd pürésítsd kézi botmixerrel.

Az így kapott sűrű masszát sütőpapírral kibélelt tepsibe öntsd át, folpackkal fedd le, és csúsztasd a mélyhűtőbe. Ha megfagyott a massza, akkor szeleteld fel azonos méretű kockákra, ezeket csomagold be alufóliába, és pakold egy vákuumozható zacskóba, ami kerüljön vissza a fagyóba. Így bármikor előkaphatod, ha leves készül!

Egyszerű, praktikus és adalékmentes megoldás a mindennapokra!

Forrásunk volt.


Még több otthon tipp:

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Cantuccini hagyományosan

Az egyik legtradicionálisabb olasz kekszféle a cantuccini, ez a kétszersült sütemény, ami sokáig eláll és desszertborba vagy forró kakaóba/kávéba mártogatva esik a legjobban. Mint a ...

Ünnepi mediterrán halragu

Ha ti is szoktatok karácsonyra halat készíteni, akkor most itt egy remek receptötlet, egy egyszerű halragu, amit tetszőleges tengeri halfiléből készíthettek. A vibráló, mediterrán ízek ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Kevés az időd? Mutatjuk az 5 leggyorsabb karácsonyi főételt

Egészben sült pulyka, így-így panírozott, majd olajban kisütött húsok és halak, halászlé, töltött káposzta? Finoman szólva sem időspórolós, kapkodva összedobható karácsonyi főételek. Mutatunk pár receptet inkább, amelyek bizonyítják, hogy nem minden fogás időigényes és őrületesen pepecselős, ami karácsonyi.

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...