Ezért ne tedd az ételt margarinos dobozban a mélyhűtőbe

A legfrissebb otthon tippünkből kiderül, miért nem jó margarinos dobozban tárolni a mélyhűtőben az ételeinket a szakértők szerint.

A fagyasztás kiváló eljárás, hiszen ezzel csökkenthetjük az élelmiszerhulladékot, és egyszerű tartósítási módszer, azonban fontos néhány szabályt betartani, hogy ne romoljon az étel minősége a fagyasztóban.

Ezért ne tedd az ételt margarinos dobozban a mélyhűtőbe

A legfontosabb, amitől meg kell óvnunk az ételt, az a levegő és a környezetben lévő nedvesség.

Nagyon fontos tehát, hogy jól záródó dobozban vagy zacskóban tegyük el az adott ételt, hiszen ha nem megfelelő az eltevés módja, akkor romolhat a minősége. Ezen kívül fontos, hogy biztosítsuk a megfelelő hőmérsékletet is.

Miért nem jó a margarinos doboz?

Michigani Egyetem szakértői szerint a margarinos doboz nem megfelelő erre a feladatra. Ezeket a tárolókat ugyanis nem erre találták ki, mert egyszer használatos műanyagként lettek gyártva, és fedelük nem zár olyan jól, mint amilyen szoros illeszkedésre szükség lenne. Emiatt a lefagyasztott élelmiszerekből kimegy a nedvesség, minőségük pedig csökken, még akkor is, ha a megfelelő hőmérséklet biztosítva van számukra.

Ugyanez érvényes a műanyagzacskókra is, ezek ugyanis nem zárnak megfelelően. A legjobb, ha kifejezetten olyan tasakot és dobozt választunk, melyet kifejezetten erre a célra gyártottak. Így megőrizhetjük a megfelelő színvonalát, és nyugodtan fogyaszthatjuk az adott ételeket.

Forrásunk volt.


Ezek a tárolási praktikák is érdekelhetnek:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Spórolásban nagyok vagyunk!

Velünk ez az év is jól indul. Vonzó kínálatunkból most számos termékünket extra nagy kiszerelésben, még jobb áron kínáljuk számodra, aktuális akcióinkkal pedig egyenesen a konyhádba hozzuk Amerikát!

Legújabb receptek

Vegán fánk

Farsang idején bevett étel a fánk, és hogy senki ne maradjon ki belőle, most hoztunk egy vegán verziót. Sokféle fánk létezik, ez most egy egyszerű típus, amibe szúrtunk egy lyukat és ...

24 órás gyógyító csontleves

A csontleves vagy erőleves egy gazdag, tápanyagokban dús leves, amelyet lassú főzéssel készítünk csontokból, zöldségekből és fűszerekből. Minél tovább főzöd ezt a tápláló ...

Címlapról ajánljuk

Így készíts gyógyító, 24 órás erőlevest, hogy minden cseppje aranyat...

Az erőleves, vagy más nevén csontleves, egy igazi szuperétel, amely évszázadok óta az egészségtudatos konyhák egyik alapköve. Nemcsak ízgazdag és tartalmas, hanem tele van értékes tápanyagokkal, amelyek támogatják az immunrendszert, az ízületeket és az emésztést. De mi a titka a tökéletes csontlevesnek? Hogyan érhetjük el azt a gazdag, kocsonyás állagot és mély ízvilágot? Nézzük a legfontosabb tudnivalókat és főzési trükköket!

Hering András

„Most, ha valaki séf akar lenni, híres akar lenni. Bennem...

Tavaly év végén Madrid, London és Doha után Budapesten is megnyitotta BiBo nevű éttermét Dani García, a három Michelin-csillaggal kitüntetett spanyol sztárséf. A Dorothea Hotel Budapestnek is otthont adó épületegyüttes tetején található rooftopbár és étterem étlapján García igyekezett a spanyol tradíciókat a magyar stílussal ötvözni, hogy a hazai és nemzetközi vendégek egyaránt új ízélményeket fedezhessenek fel a tolmácsolásában. Olvassátok Dani Garcíával készült friss interjúnkat!

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...