5 otthon is elkészíthető, különleges fermentált finomság

Már nagyanyáink is tudták, hogy a téli hónapokra savanyított zöldségekkel érdemes készülni, manapság a fermentálás pedig trendi hobbinak számít. De mit és hogyan készítsünk otthon, ha már meguntuk a savanyú káposztát és kovászos uborkát?

A fermentálás az egyik legősibb és legsokoldalúbb tartósító eljárás, amelyet a világ minden táján, évezredek óta alkalmaznak. Mindegy, hogy az ételek saját tejsavtartalmára hagyatkozva “vadfermentálunk", vagy úgynevezett starter segítségével indítjuk be az erjedési folyamatot, a végeredmény ugyanaz: ízletes, egészséges és sokáig elálló, fermentált ételeket és italokat kapunk. 

Forrásunk volt. 


Még több gasztroérdekesség:

Legújabb receptek

Vegán melegszendvics

Laktató, fűszeres krémmel, buja sajtszósszal és egyszerre ropogós-szaftos kenyérszeletekkel támad az alábbi szendvics, ami minden falatjában vegán. Kompromisszumot természetesen nem ...

Szaftos vegán mac&cheese

Bizony, sajt nélkül is lehet sajtos makarónit készíteni: ez a vegán recept ráadásul nem az élelmiszerboltok feldolgozott sajthelyettesítő termékeit használja, hanem egészséges ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...