5 kedvenc hazai tortakészítőnk, akik elképesztő csodákat alkotnak

Édességről lévén szó, az íz a legfontosabb, de mit ér manapság egy finom torta, ha nem szemkápráztató – és Instagramra való – a megjelenése?! Íme a kedvenc hazai tortakészítőink és alkotásaik.

Összegyűjtöttük nektek azokat a tortakészítőket, akik minimalista kreációikkal ámulatba ejtenek minket. Nézzük, kik készítik a kedvenc tortáinkat:

FromJuci

Juci, azaz Mélykuti Judit a fromJuci Sütiműhely megálmodója, motorja, cukrásza. Egyedül készíti absztrakt festményre hasonlító tortakölteményeit a különböző alkalmakra, születésnapokra, esküvőkre, kicsiknek és nagyoknak. Közgazdász munkáját hagyta mögött, hogy cukrász lehessen, és milyen jól tette! A torták mellett tartokat, macaronokat és más szezonális desszerteket is készít, természetesen mindet egy kis fromJucis csavarral.

Egy csipet torta

...és egy csipet kreatív szemléletmód, és máris készülnek a szebbnél szebb tortaköltemények. Bár a tortákon sok a véletlennek tűnő részlet, mégis látszik, hogy ezek is gondos odafigyeléssel és precizitással kerültek készültek - a torta oldalán lefolyó mázat mintha rajzolták volna, a festékfoltra emlékeztető díszítés pedig az esetlegességük ellenére is tökéletesen harmonikus látványt nyújtanak. A hat éves Egy csipet tortánál Horváth Alexandra alapító felel azért, hogy mind termékük a legmagasabb színvonalú legyen. A tudományuk azonban nem áll meg a tortáknál, és más desszertjeik, a tartjaik, eclairjeik és macaronjaik ugyanilyen sikkesek. 2021-et a klasszikus magyar desszerteket újragondoló dobozzal indították, amiben van rákóczi túrós, képviselőfánk, sacher torta és lúdláb tarte.

Tonkababa

Verderber Kata édességbirodalmában bármikor szívesen elvesznénk. Kata tortáit egyértelműen a minimalizmus jellemzi, de ha pedig díszítés van rajtuk, annak van súlya, mondanivalója. A tükörsima glazúr olykor egy-egy nyomásnyi krémmel vagy gyümölccsel egészül ki, ami csak még jobban kiemeli a precíz keze munkáját, de gyakorta dobja fel a többemeletes tortákat buja növényekkel, amelyek ezáltal a dekoráció és desszert határán egyensúlyoznak. Mondanunk sem kell, az édességek sora itt sem áll meg a tortáknál, azonban a hívószó minden esetben a letisztult külső és ízletes belső.

Marangona

A Marangona cukrászda tortáinak különlegességek, hogy mindegyik egy történetet mesél el. A kidolgozott részletek és ötletes formai megoldások sajátos karaktert adnak a tortáknak, amelyek így nemcsak kötelező elemek egy-egy ünneplés alkalmával, hanem maradandó élménnyé varázsolják azt. Elmondásuk szerint ezekhez az egyedülálló formákhoz vagány ízvilág és karakán textúra párosul. Valentin-napra például egy ruby csokis és málnás tortával készültek, amit krémes és selymes lime mousse és málna zselé harmóniája tölt meg. A Marangona finomságai pedig jar, pite és sós ropogtatnivalók formájában is élvezhetik a vendégek.

ÉdességLabor

Csupasz tortáik is elegánsak és letisztultak, de a műalkotásokra emlékeztető tortakreációk az igazi kedvenceink. Gyakran dolgoznak pasztell színekkel, de a merészebb látványvilág sem áll távol tőlük, például egy-egy fekete-arany kreáció formájában. Az ÉdességLaborban nem félnek kísérletezni és új dolgokat alkotni, így hétről-hétre 'kotyvasztanak' valami újdonságot a süteményes pultjukba. Egyik specialitásuk pedig a számtorta, úgyhogy ha épp egy kerek évfordulóra szeretnél valamilyen nyalánkságot, keresd őket!

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg a legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon vagy a YouTube-on!


További mámorító Valentin-napi tartalmakat itt találsz:

Címlapkép: Egy csipet torta Facebook oldal

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek