Készíts ízletes mini képviselőfánkokat olyan egyszerűen, mint mi!

Különleges, egyszerű de nagyszerű mini képviselőfánk-receptet hoztunk, amellyel feldobhatjátok a farsangi hétvégéket!

Bár az égetett tészta sokaknak nagy mumusa, az arányok betartásával és egy kis odafigyeléssel nem nehéz elkészíteni a képviselőfánk alapját. Ezt az egyszerű alapanyagokból álló fánktésztát egy selymes vaníliás krémmel töltjük meg, a végeredmény pedig olyan finom, hogy pillanatok alatt elfogynak a mini sütemények.

Hozzávalók az égetett tésztához: 14 dkg finomliszt, 10 dkg vaj, 2.5 dl víz, 3 db tojás

Hozzávalók a vaníliakrémhez: 0.5 db vanília, 3 db tojássárgája, 5 dl tej, 3 evőkanál cukor
2 evőkanál étkezési keményítő

Készítsünk elő 150 ml habtejszínt is!

Az égetett tészta elkészítésénél a vizet egy kisebb lábasba öntjük, hozzáadjuk a vajat, és felforraljuk. Beleszitáljuk a lisztet, és kis lángon kevergetni kezdjük. Akkor jó, ha gombócba áll össze, és az edény alján vékony filmréteg van.

Levesszük a tűzről, és hozzáadunk egy tojást, majd kézi mixerrel eldolgozzuk. A másik két tojással is így teszünk, de egyesével dolgozzunk.

Ha kész, habzsákba töltjük, és féltojásnyi halmokat nyomunk egy sütőpapírral bélelt tepsire.
180°C-ra előmelegített sütőbe toljuk, és a sütő aljába teszünk egy kis fazék vizet. 35-40 percig sütjük, míg szép aranyszínű lesz.

A vaníliakrémhez a vanília rúdját kikaparjuk, és beletesszük a 4 deci tejbe. Kis lángon felforraljuk.

A tojássárgákat a cukorral és a keményítővel kikeverjük, és hozzáadjuk a maradék 1 deci tejet. Csomómentesre kavarjuk. Hozzáöntjük a tejhez, és folyamatosan kevergetve sűrűre főzzük.
Legalább langyosra hűtjük. Habzsákba töltjük. A fánkocskákat félbevágjuk, a vaníliakrémet belenyomjuk. A krém tetejére kanalazhatunk egy kis habtejszínt is, ehhez verjük fel a habtejszínt, kanalazzuk rá a vaníliakrém tetejére, majd utolsó lépésként tegyük fel a fánk kalapját is!

A teljes receptet itt találod, mentsd el kedvenceid közé, vagy ajánld valakinek, aki örülne neki!

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg a legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon vagy a YouTube-on!


Másféle édességet készítenél? Íme néhány szuper tipp és recept!

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek