Rákóczi túrós – újragondolva

A Konyhafőnök mai adása a magyaros ételek világába kalauzolt minket. Harmadik feladatként újragondolt Rákóczi túróst készítettek a versenyzők. Mi így csinálnánk!

Csíkos ricottaszelet

Hozzávalók 5 főre

A tésztához:

A töltelékhez:

Elkészítés

A tésztához:

  1. A tésztához összevegyítjük a lisztet a cukorral és a sóval, elmorzsoljuk benne a vajat, majd a krémsajtot hozzáadva összegyúrjuk. A tésztát 2/3-ad-1/3-ad részre osztjuk.
  2. A nagyobbik tésztarészt lisztes felületen kinyújtjuk, és egy kb. 20x30-as, sütőpapírral borított tepsibe simítjuk, majd villával megszurkáljuk.
  3. A ricottás masszát egyenletesen rásimítjuk a tésztára.
  4. A megmaradt tésztából hurkákat sodrunk, és ferdén ráhelyezzük a krémes massza tetejére. Előmelegített, 180 °C-os sütőben kb. 40-45 percig sütjük.

A töltelékhez:

  1. A töltelékhez a tojásokat szétválasztjuk, a fehérjékből egy csipet sóval habot verünk, a ricottát pedig kikeverjük a többi hozzávalóval, majd óvatosan összeforgatjuk a tojáshabbal.
  2. A lekvárt habzsákba kanalazzuk, kitöltjük a tésztaközöket, majd a süteményt visszatesszük a sütőbe, és 5 percig sütjük még.

Tudj meg többet A Konyhafőnök adásáról itt!

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Nosalty

További cikkek

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...