Rákóczi túrós – újragondolva

A Konyhafőnök mai adása a magyaros ételek világába kalauzolt minket. Harmadik feladatként újragondolt Rákóczi túróst készítettek a versenyzők. Mi így csinálnánk!

Csíkos ricottaszelet

Hozzávalók 5 főre

A tésztához:

A töltelékhez:

Elkészítés

A tésztához:

  1. A tésztához összevegyítjük a lisztet a cukorral és a sóval, elmorzsoljuk benne a vajat, majd a krémsajtot hozzáadva összegyúrjuk. A tésztát 2/3-ad-1/3-ad részre osztjuk.
  2. A nagyobbik tésztarészt lisztes felületen kinyújtjuk, és egy kb. 20x30-as, sütőpapírral borított tepsibe simítjuk, majd villával megszurkáljuk.
  3. A ricottás masszát egyenletesen rásimítjuk a tésztára.
  4. A megmaradt tésztából hurkákat sodrunk, és ferdén ráhelyezzük a krémes massza tetejére. Előmelegített, 180 °C-os sütőben kb. 40-45 percig sütjük.

A töltelékhez:

  1. A töltelékhez a tojásokat szétválasztjuk, a fehérjékből egy csipet sóval habot verünk, a ricottát pedig kikeverjük a többi hozzávalóval, majd óvatosan összeforgatjuk a tojáshabbal.
  2. A lekvárt habzsákba kanalazzuk, kitöltjük a tésztaközöket, majd a süteményt visszatesszük a sütőbe, és 5 percig sütjük még.

Tudj meg többet A Konyhafőnök adásáról itt!

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...