Hamarosan levegőből készülhetnek az ételeink a NASA szerint

A NASA kutatói most azon dolgoznak, hogy az egyes területeken egyre égetőbb problémát jelentő élelmiszerhiányra keressenek választ. A megoldást szerintük a levegő jelentheti.

A NASA kutatói szerint a jövőben olyan ételeket is fogyaszthatunk majd, amelyeket levegőből állítanak elő. A klímaváltozással kapcsolatos nyugtalanító kérdések során általában a viták a hosszú távú éghajlati változásokra és a levegő összetételének minőségére fordítják a figyelmet, pedig legalább ennyire fontos következménye lehet az élelmiszerek minőségének romlása és az alapanyagok árának folyamatosa növekedése is. A NASA szakemberei épp ezért keresik folyamatosan a lehetséges megoldást, és most úgy tűnik, jó úton járnak.

via GIPHY

A CNN Health becslései szerint a világon körülbelül 80,5 millió embernek nem jut elegendő étel, de még a fejlett országokban sem lehet megkerülni az éhezés kérdését, csak Amerikában 13 millió gyerek nem lakik jól a mindennapokban.

ANASAlegújabb felfedezése finn tudósok vezetésével a "solein" nevet kapta, mögötte pedig olyan széndioxid felhasználásával készült ételeket találunk, amelyeket levegő és napenergia kombinálásával alkottak meg. A végeredmény fehérjét, szénhidrátokat és zsírokat tartalmaz, melyről a szakértők úgy vélik, gazdagíthatják a fehérjeturmixokat és a joghurtot is.

via GIPHY

A CNN úgy véli, hogy az élelmiszer-előállítás új alternatívája százszor jobb a környezet számára, mint a jelenlegi gazdálkodási technikák, az előrejelzések szerint 2021-re be is vezethetik a levegő alapú ételt.

Melissa Morris a University of Thampa tanára, aki táplálkozástant is tanít az egyetemen, ezt mondta a kísérletről: „Ez az egész izgalmas és nagyszerű lehetőségeket rejt magában. Egyértelműen megoldhatja a fejlődő országokban a fehérjehiányos étkezéssel kapcsolatos kérdéseket,sokan ugyanis nem jutnak elegendő vitaminhoz, és a megfelelő mennyiségű ásványi anyagok sem kerülnek a szervezetükbe."

Ezeket olvastad már?

{ KEPDOBOZ = 1, 3}

{ KDKEP = 274646, kép_útvonal }{ KDKEP = 273481, kép_útvonal }
{ KDKEP = 274637, kép_útvonal }
{ KDKEP = 274653, kép_útvonal }

Címlapkép: getty

via

Címlapról ajánljuk

Édes és sós gofrireceptek

Egy gyümölccsel, édes krémmel vagy csak fagyival tálalt édes gofrinak senki sem tud nemet mondani, sőt, sós gofritársai sem maradnak szégyenben, ha a kedvencekről van szó.

Nosalty

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?