Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Hamarosan levegőből készülhetnek az ételeink a NASA szerint

A NASA kutatói most azon dolgoznak, hogy az egyes területeken egyre égetőbb problémát jelentő élelmiszerhiányra keressenek választ. A megoldást szerintük a levegő jelentheti.

A NASA kutatói szerint a jövőben olyan ételeket is fogyaszthatunk majd, amelyeket levegőből állítanak elő. A klímaváltozással kapcsolatos nyugtalanító kérdések során általában a viták a hosszú távú éghajlati változásokra és a levegő összetételének minőségére fordítják a figyelmet, pedig legalább ennyire fontos következménye lehet az élelmiszerek minőségének romlása és az alapanyagok árának folyamatosa növekedése is. A NASA szakemberei épp ezért keresik folyamatosan a lehetséges megoldást, és most úgy tűnik, jó úton járnak. 

A CNN Health becslései szerint a világon körülbelül 80,5 millió embernek nem jut elegendő étel, de még a fejlett országokban sem lehet megkerülni az éhezés kérdését, csak Amerikában 13 millió gyerek nem lakik jól a mindennapokban. 

NASA legújabb felfedezése finn tudósok vezetésével a „solein” nevet kapta, mögötte pedig olyan széndioxid felhasználásával készült ételeket találunk, amelyeket levegő és napenergia kombinálásával alkottak meg. A végeredmény fehérjét, szénhidrátokat és zsírokat tartalmaz, melyről a szakértők úgy vélik, gazdagíthatják a fehérjeturmixokat és a joghurtot is.  

A CNN úgy véli, hogy az élelmiszer-előállítás új alternatívája százszor jobb a környezet számára, mint a jelenlegi gazdálkodási technikák, az előrejelzések szerint 2021-re be is vezethetik a levegő alapú ételt.

Melissa Morris a University of Thampa tanára, aki táplálkozástant is tanít az egyetemen, ezt mondta a kísérletről: „Ez az egész izgalmas és nagyszerű lehetőségeket rejt magában. Egyértelműen megoldhatja a fejlődő országokban a fehérjehiányos étkezéssel kapcsolatos kérdéseket, sokan ugyanis nem jutnak elegendő vitaminhoz, és a megfelelő mennyiségű ásványi anyagok sem kerülnek a szervezetükbe."

Ezeket olvastad már?

Címlapkép: getty

via 

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!