Halászlé vagy tejbegríz? Neked mi volt a kedvenc ételed kiskorodban? - Ovisokat kérdeztünk ételekről és főzésről - VIDEÓ

Ha megkérdeznénk tőled, mi volt a kedvenc ételed ovis korodban, kizárt hogy a spenótot vagy a répát mondanád. Nézd meg, miket szeretnek és miket utálnak a mai gyerekek!

Az interneten számos olyan videót lehet találni, amiben vagány kisgyerekek ételeket kóstolnak a világ számos pontjáról, vagy éppen aszerelemről esetleg a barátságról beszélnek. A kiskölykök még szívesen kimondják, amit gondolnak és nem hezitálnak, akkor sem, ha arra kell válaszolni, hogy mi nem tetszik nekik. Az ízHUSZÁR magazin stábjával elmentünk egy óvodába és gyerekeket kérdeztünk. Kíváncsiak voltunk az ovisok gondolataira, főleg azokra, amik az evés körül forognak.Az gyerekek nagy része ugyanis szeret enni, és nagyon szeretnek beszélni is az evésről.

Hat csemetét faggattunk a kedvenc kajáikról, a főzésről és arról, hogy mit szeretnek legkevésbé megenni:

Válaszaikból világosan látni, hogy a kicsik szerint hanyagolni kéne a főzelékeket, hiszen a megkérdezett gyerekek közül egyik sem szereti ezt az ételt. Teljesen mindegy nekik, milyen zöldségből készül, egységes véleményen voltak főzelék ügyben: "FÚJ!"

A gyerekek étkeztetése mindig felvet problémákat. Hogyan adjunk nekik egészséges ételeket, amikor általában olyan fogásokat részesítenek előnyben, amik a legnagyobb jóindulattal sem nevezhetőek táplálónak. Sok gyerek van, aki nem eszi meg a brokkolit, de a megkérdezettek között volt olyan is, aki egyetlen egy zöldségről sem akar hallani. Egyet értettek velünk abban a gyerekek, hogy a zöldségek fontosak, de azt mondták, érdemes kompromisszumot kötni, hiszen néhanapján belefér, egy baromi nagy tál tejbegríz!

És ezt olvastad már az ízHUSZÁR magazinon?

Indul a Népkonyha, az ízHUSZÁR magazin nagy gasztrotesztje - Te tudod mi a garnírozás vagy a legírozás? - VIDEÓ!

Címlapról ajánljuk

„Leszámolhatnánk-e azzal, hogy a hortobágyi húsos palacsinta ciki?” – Interjú...

Nagyon sok irányból lehetne hozzá közelíteni, és mindegyik megérne akár egy önálló cikket is. Legyen szó a pályaívéről, a Bocuse d’Or-ról, a Michelin-csillagokról, Szulló Szabina a séfszakma minden fontos állomását megjárta. Mégsem ambicionálja, hogy állandóan szerepeljen, mint mondja, az ő terepe a konyha, ami pedig máig lázban tartja, az a főzés és maguk az ételek. A Nosaltynak adott nagyinterjújában beszélt többek között arról is, hogy mit csinálna a saját pályáján másképp, hogy mi az, amit már neki kell másképp csinálnia az új generáció tagjaival, és hogy min múlt az, hogy máig a nordic cuisine-től hangos a csúcsgasztronómia világa ahelyett, hogy a magyar csodáról beszélnénk.

Kormos Lili

További cikkek