5 tipp, mihez kezdj a hagymahéjjal ahelyett, hogy kidobnád
A hagyma héja egy igai kincs, aminek nem a kukában a helye! Napi Tippünkben hoztunk 5 ötletet, miként használhatod fel a hagymahéjat ahelyett, hogy kikukáznád.
Amikor hagymára van szükségünk egy ételhez, az első lépés, hogy megpucoljuk a hagymát, a héja a többi zöldségmaradékkal pedig megy a kukába vagy jobb esetben a komposztba. De mi lenne, ha azt mondanánk, hogy ennek nem feltétlenül kell így lennie? Hogy nem muszáj mindig meghámoznod a hagymád, de ha mégis lecsupaszítod, akkor is fel tudod még másra használni a héját? Most öt tippet hoztunk, miként használhatod fel a hagymahéjat ahelyett, hogy kidobnád!
fokhagymakrémleves
Valószínűleg nincs olyan fokhagymarajongó, aki ne kóstolta volna meg ezt a selymesen krémes csodalevest legalább egyszer. Házilag viszont már jóval kevesebben készítik el, pedig az egyik ...
töltött hagyma
Bár a töltött zöldségek a magyar konyha egyik alapkövét képezik, mégis ritkán fordul elő, hogy hagymákba kanalazzuk a rizses, fűszeres tölteléket. Pedig milyen jól járunk vele, ha ...
sült zöldség
Pofonegyszerű és olcsó, mégis a világ egyik legjobb dolga a sütőben sült fokhagyma.
Friss bagettel az igazi!
Kattints a képre, és nyílik a galéria!
5 fotó
Forrásunk volt.
Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!
További hasznos konyhai tippek: