Top 15 nélkülözhetetlen hagymapraktika

A hagyma a magyar konyha egyik legfontosabb alapanyaga, szinte minden nap használjuk. Lássuk, milyen titkokat rejt, olvasd el leghasznosabb praktikáinkat!

A hagyma többek között a pörköltalap, a darált húsos szószok, a zöldséges piték, a rántottafélék, a mártások és a pácok elengedhetetlen kelléke. Mindennapos főzéseink során számtalanszor nyúlunk a hagymáskosár felé, hogy kiemeljünk egy-két fejet belőle az aktuális ebéd vagy vacsora elkészítéséhez. Pucolni, szeletelni, aprítani nem a legfelemelőbb élmény, ezért sokan gumikesztyűt húznak, mielőtt nekifognának a feladatnak. Mások vizet tartogatnak a szájukban, állítólag így kevésbé csípi a szemüket a hagyma kipárolgó illóolaj-tartalma. A legvadabbak búvárszemüvegben szecskáznak. Aki pedig előre tervez és dolgozik, egy nagy adagot kiporciózva konyhakészen mélyhűtőbe tesz. Legközelebb csak előkap egy hűvös csomagot, és nincs mindennapos sírás-rívás!

Olvastad már?

11 dolog, amit nem csináltál még citrommal

Hirdetés

Támogatott tartalom

Ha valami egészséges édességre vágysz, ne keress tovább – Leteszteltük...

A diéta alatt nagyon nehéz olyan édességet találnunk, mely nemcsak kalóriaszegény, de finom és egészséges is. Szerencsére ma már vannak olyan termékek a piacon, melyek megfelelnek ezeknek az elvárásoknak. A szerkesztőségünknek most volt szerencséje megkóstolni a Good Calories termékeit, melyek minden eddig említett jótulajdonsággal rendelkeznek. Nézzük, mi volt a véleményünk!

Hirdetés

Támogatott tartalom

Fontos kiskapura figyelmeztet a bank – 30 fölött is van...

Az idei évben még a korábbi feltételekkel igényelhetik a családalapító házaspárok a babaváró hitelt, jövő évtől azonban változnak a feltételek. 2024-ben az átmenti szabályok szerint még a 30 és 41 év közötti nők esetében is van esély a kamatmentes hitelfelvételre – hívta fel a figyelmet Ginzer Ildikó, az MBH Bank sztenderd kiszolgálásért felelős üzleti vezérigazgató-helyettese.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Titkos, föld alatti bár nyílt az Andrássy úton

A W Budapest hotel alagsorában nyílt meg a szálloda sejtelmes hangulatú bárja, amely több fronton is biccent a főváros különleges történelme felé. Elfeledett titkok és misztikum, impozáns épületekről elnevezett koktélok várják a betérő vendégeket, érkezzenek akár az ajtón, akár az étterem mosdóján keresztül.