Top 15 nélkülözhetetlen hagymapraktika

A hagyma a magyar konyha egyik legfontosabb alapanyaga, szinte minden nap használjuk. Lássuk, milyen titkokat rejt, olvasd el leghasznosabb praktikáinkat!

A hagyma többek között a pörköltalap, a darált húsos szószok, a zöldséges piték, a rántottafélék, a mártások és a pácok elengedhetetlen kelléke. Mindennapos főzéseink során számtalanszor nyúlunk a hagymáskosár felé, hogy kiemeljünk egy-két fejet belőle az aktuális ebéd vagy vacsora elkészítéséhez. Pucolni, szeletelni, aprítani nem a legfelemelőbb élmény, ezért sokan gumikesztyűt húznak, mielőtt nekifognának a feladatnak. Mások vizet tartogatnak a szájukban, állítólag így kevésbé csípi a szemüket a hagyma kipárolgó illóolaj-tartalma. A legvadabbak búvárszemüvegben szecskáznak. Aki pedig előre tervez és dolgozik, egy nagy adagot kiporciózva konyhakészen mélyhűtőbe tesz. Legközelebb csak előkap egy hűvös csomagot, és nincs mindennapos sírás-rívás!

Olvastad már?

11 dolog, amit nem csináltál még citrommal

Címlapról ajánljuk

További cikkek

11 retró menzás étel, amitől még ma is megdobban a...

Sokunk gasztronómiai ízlésének kőkemény alapját azok a retró menzás ételek adják, amelyeket nap mint nap fogyasztottunk az óvodában, iskolában és gimnáziumban. Ennyi év folyamatos traktálása bizony mély nyomot hagy az emberen, nézzük most ennek a pozitív oldalát.