Habkönnyű és puha túrógombóc

A Konyhafőnök döntőjét Domi nyerte. Desszertképpen málnás túrógombócot készített. Ha ti is habkönnyű gombócokat főznétek a hétvégén, itt egy szuper recept!

Könnyű és puha túrógombóc

Könnyű és puha túrógombóc recept

Hozzávalók 6 főre

A gombóchoz

A morzsához

Elkészítés

A gombóchoz

  1. A vajat robotgéppel habosra verjük, majd hozzáadjuk a tojásokat, és alaposan eldolgozzuk.
  2. A túrót finom szitán áttörjük, és hozzáadjuk a tojásokhoz, majd jól elkeverjük.
  3. Ezután kevés sóval, cukorral ízesítjük, és hozzáadjuk a sütőport is, aztán jöhet egy újabb keverés.
  4. A pankot mozsárban vagy zacskóban egy sodrófával apróra törjük, és több részletben hozzáadjuk a túróhoz. Nekem pont 6 deka elég volt, de az a lényeg, hogy puha, de már formázható állagú legyen a massza.
  5. Vizes kézzel gombócokat formázunk (ebből a mennyiségből nekem 18 db jött ki) a túróból, és kistányérra vagy tálcára pakoljuk őket, majd 20 percre a hűtőbe tesszük, hogy szépen megkeményedjenek.
  6. A hűtőben pihentetett gombócokat egyszer átgyúrjuk, hogy szép gömb alakúak legyenek, majd mérsékelten lobogó, sós vízbe tesszük őket. Miután feljött a gombóc a víz tetejére, utána még egy-két percig főzzük, majd kivesszük, és beledobjuk a pirított morzsába, és megforgatjuk benne, hogy teljesen bevonja.

A morzsához

  1. A vajat egy serpenyőben felolvasztjuk, és hozzáadjuk a kicsit áttört pankot.
  2. Közepes lángon folyamatosan kevergetve pirítjuk, és vigyázzunk, mert nagyon hamar elkezd barnulni, így hamar oda is kaphat, úgyhogy legyünk résen!

Tudj meg többet a konyhafőnök műsoráról itt!

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...