Habkönnyű és puha túrógombóc

A Konyhafőnök döntőjét Domi nyerte. Desszertképpen málnás túrógombócot készített. Ha ti is habkönnyű gombócokat főznétek a hétvégén, itt egy szuper recept!

Könnyű és puha túrógombóc

Könnyű és puha túrógombóc recept

Hozzávalók 6 főre

A gombóchoz

A morzsához

Elkészítés

A gombóchoz

  1. A vajat robotgéppel habosra verjük, majd hozzáadjuk a tojásokat, és alaposan eldolgozzuk.
  2. A túrót finom szitán áttörjük, és hozzáadjuk a tojásokhoz, majd jól elkeverjük.
  3. Ezután kevés sóval, cukorral ízesítjük, és hozzáadjuk a sütőport is, aztán jöhet egy újabb keverés.
  4. A pankot mozsárban vagy zacskóban egy sodrófával apróra törjük, és több részletben hozzáadjuk a túróhoz. Nekem pont 6 deka elég volt, de az a lényeg, hogy puha, de már formázható állagú legyen a massza.
  5. Vizes kézzel gombócokat formázunk (ebből a mennyiségből nekem 18 db jött ki) a túróból, és kistányérra vagy tálcára pakoljuk őket, majd 20 percre a hűtőbe tesszük, hogy szépen megkeményedjenek.
  6. A hűtőben pihentetett gombócokat egyszer átgyúrjuk, hogy szép gömb alakúak legyenek, majd mérsékelten lobogó, sós vízbe tesszük őket. Miután feljött a gombóc a víz tetejére, utána még egy-két percig főzzük, majd kivesszük, és beledobjuk a pirított morzsába, és megforgatjuk benne, hogy teljesen bevonja.

A morzsához

  1. A vajat egy serpenyőben felolvasztjuk, és hozzáadjuk a kicsit áttört pankot.
  2. Közepes lángon folyamatosan kevergetve pirítjuk, és vigyázzunk, mert nagyon hamar elkezd barnulni, így hamar oda is kaphat, úgyhogy legyünk résen!

Tudj meg többet a konyhafőnök műsoráról itt!

Hozzászólások

Morocz Zsuzsa

mi az a panko?

mulan

Japan zsemlemorzsa.

lilibe

nem japán, inkább japánul... úgy hirdetik, mint japán újítást, pedig semmi más, mint olyan morzsa, amiben nincs benne a kenyér héja ezért fehérebb, finomabb. Mi már réges- régen ilyent használunk, igaz nem boltban vesszük, hanem házilag készítjük e maradék kenyérb?l

lilibe

olyan morzsa, amiben nincs benne a kenyér héja ezért fehérebb, finomabb. Mi már réges- régen ilyent használunk, igaz nem boltban vesszük, hanem házilag készítjük el, maradék kenyérb?l

lenartzsuzsa1

Hol a málna?

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Ez az 5 dolog kell a legfinomabb bundás kenyérhez

Készüljön reggelire vagy vacsorára, esetleg hétvégi dekadenciával ebédre, a bundás kenyérnek van néhány kritikus követelménye, amit nem érdemes elhibázni. Elő a tojással és a serpenyővel, süssük meg álmaink kenyerét!