Hi-tech kanál a tremorral élőknek

Azt  gondolnánk, hogy keveseket érint, de ha egy másodpercre elgondolkozunk, biztos találunk olyan ismerőst, akinek állandóan remeg a keze.

Az idősek körében gyakoribb, de nem csak rájuk jellemző a tremor, azaz a kézremegés. A tremor az egyén akaratától függetlenül alakuló, ritmusos mozgás. Általában nem önálló betegség, hanem más betegségek - pl. idegrendszeri rendellenességek (pl. Parkinson-kór), daganatos betegségek, stresszhelyzetek, elvonásos periódusok, anyagcserebetegségek stb. tünete lehet. Jelenlegi becslések szerint több mint 10 millió ember él ezzel a tünettel a világon.

Olvastad már?

Idős korban is egészségesen!

A kézremegés nem fájdalmas, de az életminőséget jelentősen rontja, hiszen nehezíti kezeink használatát, így például az olyan apróbb mozdulatok kivitelezését is, mint az evés vagy az evőeszközök használata.

A Google egyik leányvállalata, a Lift Lab most az esszenciális tremorral élők számára fejlesztette ki a Liftware nevű evőeszközt, amely semlegesíti a kéz remegését, így könnyebbé téve az étkezést. A két részből álló, érzékelővel ellátott eszköz alkalmazkodik a használó remegéséhez, és ezt kiegyensúlyozva stabilan tartja a kanál vagy a villa fejét. A klinikai vizsgálatok eredményei szerint ez a speciális kanál mintegy 76%-kal csökkenti az evőeszköz rázkódását.

(via Business Insider)

Címlapról ajánljuk

Kipróbáltuk a lehengerlő hangulattal csábító bükfürdői Caramell Premium Resort éttermeit

Minőségi alapanyagokból készített és a szezonalitást előtérbe helyező, ízekkel teli fogások, érthető konyha és teljes testi-lelki megújulás – csak hogy párat említsünk azokból az jellemzőkből, amelyek hozzájárulnak a kellemes kikapcsolódáshoz a Caramell Premium Resort-ban. Nemrég nekünk is lehetőségünk nyílt arra, hogy átadjuk magunkat a teljes pihenésnek a 4-csillagos szállodában, ahol természetesen a Mandala és Cardamom névre hallgató éttermeket is leteszteltük. A következőkben részletesebben is beszámolunk a szállodában szerzett élményeinkről, illetve bővebben kitérünk a kóstolt fogásokra is.

Hirdetés

További cikkek