A gyümölcs, mely segíthet a rák megelőzésében

Bár nem éppen a legolcsóbb gyümölcs, de az egészségünk minden pénzt megér, nemde?

Előzetes eredmények alapján a tudósok megállapították, hogy a gránátalmában található fitokemikáliák antioxidáción és gén-tápanyag kölcsönhatásokon keresztül rákmegelőző hatásúak lehetnek. Laborkísérletek során megerősítették, hogy a gránátalma csökkenti a rákos sejtek szaporodását és növekedését.

Sőt, kiderült, hogy még sejthalált is kiválthat a rákos sejtekben.

A kísérletben 237 ml gránátalmalevet itattak emberekkel, és megállapították, hogy 15 hónapról 54 hónapra növelte a PSA-szint megduplázódásának idejét prosztatadaganattal küzdő betegeknél műtét vagy sugárkezelés után. Mindemellett antioxidánsban gazdag és csulladáscsökkentő hatása is jól ismert.

Forrásunk volt.


Még több cikk az egészséged érdekében:

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...