A gyümölcs, mely segíthet a rák megelőzésében

Bár nem éppen a legolcsóbb gyümölcs, de az egészségünk minden pénzt megér, nemde?

Előzetes eredmények alapján a tudósok megállapították, hogy a gránátalmában található fitokemikáliák antioxidáción és gén-tápanyag kölcsönhatásokon keresztül rákmegelőző hatásúak lehetnek. Laborkísérletek során megerősítették, hogy a gránátalma csökkenti a rákos sejtek szaporodását és növekedését.

Sőt, kiderült, hogy még sejthalált is kiválthat a rákos sejtekben.

A kísérletben 237 ml gránátalmalevet itattak emberekkel, és megállapították, hogy 15 hónapról 54 hónapra növelte a PSA-szint megduplázódásának idejét prosztatadaganattal küzdő betegeknél műtét vagy sugárkezelés után. Mindemellett antioxidánsban gazdag és csulladáscsökkentő hatása is jól ismert.

Forrásunk volt.


Még több cikk az egészséged érdekében:

Címlapról ajánljuk

További cikkek