A gyümölcs, mely segíthet a rák megelőzésében

Bár nem éppen a legolcsóbb gyümölcs, de az egészségünk minden pénzt megér, nemde?

Előzetes eredmények alapján a tudósok megállapították, hogy a gránátalmában található fitokemikáliák antioxidáción és gén-tápanyag kölcsönhatásokon keresztül rákmegelőző hatásúak lehetnek. Laborkísérletek során megerősítették, hogy a gránátalma csökkenti a rákos sejtek szaporodását és növekedését.

Sőt, kiderült, hogy még sejthalált is kiválthat a rákos sejtekben.

A kísérletben 237 ml gránátalmalevet itattak emberekkel, és megállapították, hogy 15 hónapról 54 hónapra növelte a PSA-szint megduplázódásának idejét prosztatadaganattal küzdő betegeknél műtét vagy sugárkezelés után. Mindemellett antioxidánsban gazdag és csulladáscsökkentő hatása is jól ismert.

Forrásunk volt.


Még több cikk az egészséged érdekében:

Címlapról ajánljuk

Kiszámoltuk, olcsóbb-e a házi tiramisu a boltinál

Az egyre jobban elszálló árak mellett már nem könnyű fejben tartani, hogy akkor most mi számít olcsónak. Nagyon sok minden, ami régen filléres volt, ma már nem az, és szinte úgy kell vadászni a pénztárcabarát megoldásokat. Az otthoni alkotással sokat lehet spórolni, persze nem minden ötlet jó ötlet. Most (nagyjából) konkrét számokon keresztül válik láthatóvá, hogy mivel éri meg otthon vesződni, mert mi itt, a Nosaltynál bizony kiszámoltuk.

Lakos Benedek

További cikkek