Elrettentő, milyen élelmiszerpocsékolás történik az egyik gyorsétteremben

Több mint 7 millió ember látta már azt a videót, amelyen az egyik amerikai gyorsétteremben kisütött csirkefalatokat tucatjával öntik a kukába.

A Chick-Fill-A az egyik legnépszerűbb gyorsétteremlánc Amerikában, a vendéglátóhely azonban most nem legújabb akciói, hanem egy kisebb botrány miatt került a középpontba. Az étterem egyik dolgozója a Tik Tok-ra töltött fel egy videót, melyen jól látszik: az étteremben készült csirkefalatkákat kosárszámra öntik bele a kukába.

A videóban olvasható felirat szerint a látottak nem egyedi esetről tanúskodnak, az étteremben ugyanis minden nap végén szemétbe kerül az a több kilónyi csirkefalat, amelyet nem sikerült eladni.

@jlucvss

What they do every night with the chicken nuggets at Chick-fil-a #fyp

♬ original sound - jlucvss

A videót megjelenése óta több mint 7,5 millióan látták, a kommentelők pedig joggal háborodtak fel a képsoron, ugyanis ekkora mennyiségű ételt nem szabadna elpazarolni, adhatnák a rászorulóknak vagy akár a gyorséttermi munkatársaknak is.

Az egyik hozzászóló, aki a cég egykori alkalmazottjának vallotta magát, azt írta, hogy bár valóban kukába öntik a megmaradt falatokat, és megróják azokat a dolgozókat, akik hazavisznek a maradékból, a kikukázásnak higiéniai okai is vannak, hiszen az egész nap kint álló hús a nap végére nem biztos, hogy fogyasztható lenne. Másban is felmerült az a kérdés, miért kell akkor ennyi húst kisütni, ha nincs rá igény, ez a kérdés viszont még jó ideig nyitott marad.


Ezek a cikkek is érdekelhetnek:

Forrásunk volt.

Hozzászólások

Címlapról ajánljuk

További cikkek