Garantáljuk, hogy ezek az isteni, epres tortácskák olyan könnyen elkészíthetőek, hogy a kezdő szakácspalántáknak is játszi könnyedséggel sikerül. Próbáld ki!
![](https://image-api.nosalty.hu/nosalty/images/article-images/xP/Go/yC1NVVBhBg9A0jk04a9rZ3pR6gtgYTZTGT2DkgRj.jpeg?p=lqip-16%3A9&s=4e469a97a55ef576468e502cc8c1461f)
Az első vasárnapi emlékek...
Emlékszem az első anyák napi reggelimre, amivel anyukámat leptem meg – nyolcéves voltam, megpróbáltam mindenféle finomságot összehozni és tálcán felszogálni. Ha jól emlékszem, volt rántotta, pirítós, lekvár, gyümölcssaláta, kávé és tea, virág és ének. Az, hogy szegényt felébresztettem a csörömpöléssel, csak a kezdet volt. A konyha teljes rombadöntése, a pirítós megégetése, a rántotta nyersen felszolgálása pedig a végkifejlet. Ennek ellenére hatalmas hősnek képzeltem magam, de így visszagondolva, ő volt a Hős, hogy mindent megevett, amit elé tettem. Hogy ez mással ne forduljon elő, mutatunk egy nagyon egyszerű, ám annál finomabb epres meglepetést.
Epres-túrós tortácskák recept
Hozzávalók
- 40 + 10 dkg eper
- 25 dkg túró
- 1 cs zselatin
- 10 dkg porcukor
- 2 dl joghurt
- 0,5-1 dl víz
- 10 dkg darált háztartási keksz
- 6 dkg olvasztott vaj
- fél ek citromlé
Epres tortácskák készítése lépésről lépésre
![]() | ![]() | ![]() |
![]() | ![]() | ![]() |
Elkészítés
- Az epret megmossuk, megpucoljuk és apró darabokra vágjuk.
- A túrót, a cukrot és a joghurtot hozzáadjuk, az egészet összedolgozzuk.
- A zselatint vízbe tesszük, és kis lángon felmelegítjük – de nem forraljuk! A túrós masszához keverjük.
- Egy 12 darabos muffinformát kibélelünk folpack-kal, és belekanalazzuk a krémet úgy, hogy a forma 3/4-ig érjen, majd hűtőbe tesszük.
- A kekszet magdaráljuk, a vajat felolvasztjuk és jól összekeverjük. Ha a krém kicsit megdermedt, kivesszük és a formák tetejére egyengetjük a morzsát, majd kanál hátával óvatosan lenyomkodjuk.
- Visszatesszük a hűtőbe dermedni kb. egy órára.
- A maradék 10 dkg epret összeturmixoljuk, teszünk hozzá egy kanál porcukrot és citromlevet.
- Ha letelt a dermedési idő, akkor kivesszük a formát a hűtőből, és a folpack segítségével kifordítjuk a tortácskákat.
- A tetejükre kanalazzuk az epervelőt és azonnal fogyasztjuk.