Ínycsiklandó anyák napi meglepetés!

Garantáljuk, hogy ezek az isteni, epres tortácskák olyan könnyen elkészíthetőek, hogy a kezdő szakácspalántáknak is játszi könnyedséggel sikerül. Próbáld ki!

Az első vasárnapi emlékek...

Emlékszem az első anyák napi reggelimre, amivel anyukámat leptem meg – nyolcéves voltam, megpróbáltam mindenféle finomságot összehozni és tálcán felszogálni. Ha jól emlékszem, volt rántotta, pirítós, lekvár, gyümölcssaláta, kávé és tea, virág és ének. Az, hogy szegényt felébresztettem a csörömpöléssel, csak a kezdet volt. A konyha teljes rombadöntése, a pirítós megégetése, a rántotta nyersen felszolgálása pedig a végkifejlet. Ennek ellenére hatalmas hősnek képzeltem magam, de így visszagondolva, ő volt a Hős, hogy mindent megevett, amit elé tettem. Hogy ez mással ne forduljon elő, mutatunk egy nagyon egyszerű, ám annál finomabb epres meglepetést.

Epres-túrós tortácskák recept

Hozzávalók

  • 40 + 10 dkg eper
  • 25 dkg túró
  • 1 cs zselatin
  • 10 dkg porcukor
  • 2 dl joghurt
  • 0,5-1 dl víz
  • 10 dkg darált háztartási keksz
  • 6 dkg olvasztott vaj
  • fél ek citromlé

Epres tortácskák készítése lépésről lépésre

Elkészítés

  1. Az epret megmossuk, megpucoljuk és apró darabokra vágjuk.
  2. A túrót, a cukrot és a joghurtot hozzáadjuk, az egészet összedolgozzuk.
  3. A zselatint vízbe tesszük, és kis lángon felmelegítjük – de nem forraljuk! A túrós masszához keverjük.
  4. Egy 12 darabos muffinformát kibélelünk folpack-kal, és belekanalazzuk a krémet úgy, hogy a forma 3/4-ig érjen, majd hűtőbe tesszük.
  5. A kekszet magdaráljuk, a vajat felolvasztjuk és jól összekeverjük. Ha a krém kicsit megdermedt, kivesszük és a formák tetejére egyengetjük a morzsát, majd kanál hátával óvatosan lenyomkodjuk.
  6. Visszatesszük a hűtőbe dermedni kb. egy órára.
  7. A maradék 10 dkg epret összeturmixoljuk, teszünk hozzá egy kanál porcukrot és citromlevet.
  8. Ha letelt a dermedési idő, akkor kivesszük a formát a hűtőből, és a folpack segítségével kifordítjuk a tortácskákat.
  9. A tetejükre kanalazzuk az epervelőt és azonnal fogyasztjuk.

Recept elemnthető itt >>

Még több sütés nélküli sütemény recept itt >>

Még több epres recept itt >>

Legújabb receptek

Vegán cézársaláta

A cézársaláta mindig egy jó megoldás, ha nem tudjuk, mit együnk. Finom, egészséges, és pikk-pakk elkészül. Mi most csavartunk rajta, és az egészet növényi alapokra építettük.

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...