Epervelős tortácskák recept

Epervelős tortácskák
Epervelős tortácskák
20 perc / előkészület: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (28)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Flancolj kánikulában, avagy hogyan lehet egy forró nyári napon hűsítő édességet készíteni a lehető leggyorsabban, sütés és főzés nélkül, úgy, hogy még falnivalóan gusztusos is legyen. Tulajdonképpen csak annyi történt, hogy bográcsoláshoz vártam pár embert, igazi finom, sűrű szafttal megáldott vörösboros marhapörkölthöz, roppanós koviubival, meg foszlós belsejű kenyérrel. Ami klérem, egy komplett étkezés, és kicsit sem kíván meg maga semmit. Vaaagy...na pontosan ilyen esetekre tökéletes kísérő muffinformában elkészíthető, rózsaszínű kis tortácskákat. nem túl édes, habkönnyű, nyári és nagyon gyümölcsös. Még ha a színe nem is passzol a huncutul csípős bográcsoshoz, higyjétek el, kiválóan csúszik utána!

hozzávalók / 6 adag

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
nehézség: könnyű
szezon: nyár
konyhatechnológia: süti sütés nélkül
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

epres-túrós tortácskák epervelővel, sütés nélküli epres túrós tortácska epervelővel
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az epret megmossuk, megpucoljuk, és apró darabokra vágjuk.
  2. A túrót, a cukrot és a joghurtot hozzáadjuk, az egészet összedolgozzuk.
  3. A zselatint vízbe tesszük, és kis lángon felmelegítjük - de nem forraljuk!
  4. Egy 12 darabos muffinformát kibélelünk folpackkel, és belekanalazzuk  a krémet úgy, hogy a forma 3/4-ig érjen, majd hűtőbe tesszük.
  5. A kekszet megdaráljuk, a vajat felolvasztjuk, és jól összekeverjük. Ha a krém kicsit megdermedt, kivesszük, és a formák tetejére egyengetjük a morzsát, majd kanál hátával óvatosan lenyomkodjuk.
  6. Visszatesszük a hűtőbe dermedni kb. egy órára.
  7. A maradék 10 dkg epret összeturmixoljuk, teszünk hozzá egy kanál porcukrot és citromlevet.
  8. Ha letelt a dermedési idő, kivesszük a formát  a hűtőből, és a folpack segítségével kifordítjuk a tortácskákat.
  9. A tetjükre kanalazzuk az epervelőt, és azonnal fogyasztjuk.
  • költség: 1500 Ft
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 21 686
elküldve: 16
receptkönyvben: 766
elkészítve: 11/31
Facebookon megjelent: -

szakács

Dacota

Mióta szakács: 2009.11.28.
486 recept
hirdetés

Hozzászólások (28)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

nagyi50
nagyi50 p, 2013-05-17 11:27

Nagyon mutatós és egészséges, meglepetésként biztosan ki fogom próbálni, itt az eperszezon. Köszi a receptet.

szusy
szusy cs, 2012-06-14 14:14

Szia Dacota!
A tortácskák alkalmasak lennének egy osztálybulihoz ?? Ugyanis holnap el kellne vinnem őket, kérdés hogy bírni fogják-e az utat ? Előre is köszönöm a választ.
Üdv: Perta

Nemes Nóra
Dacota / Nemes Nóra cs, 2012-06-14 14:50

Szia Petra,
Persze, szerintem jól bírják az utazást, nem túl szétesősek. :)
Szép napot, és jó bulit :)
Üdv,
Nóra

szusy
szusy h, 2012-06-18 20:03

Köszönöm a gyors választ, és nagyon ízlett a többieknek, kár hogy olyan gyorsan elfogyott. Nekem nem is jutott :)
Szép estét!
Petra

tridalia
tridalia h, 2012-05-07 17:38

Szia Dacota!

Kérdésem az lenne,hogy mennyi zselatin kell bele(10g Dr.Oetker vagy nagyobb tasakkal)?
Szerdánként sütis napot szoktunk tartani a barátnőkkel és holnap készíteném el.Remélem ízre is olyan finom mint amilyen jól néz ki! :-) Köszi a receptet!

Nemes Nóra
Dacota / Nemes Nóra h, 2012-05-07 17:45

Kedves Tridalia,
Egy kis zacskó dr otker zselatin kell bele. Remélem ízleni fog nektek! Kóstolgass útközben, mert én nem tettem bele túl sok cukrot - ha nagyon édesszájúak vagytok, tehettek még bele!
Szép napot!
Nóra

tridalia
tridalia h, 2012-05-07 17:57

Köszi a gyors választ.Majd jelentkezem az élménybeszámolóval! :-)
Szép napot Neked is!
Szilvi

moszilvi
moszilvi v, 2012-05-06 12:14

Most csináltam meg Anyák-napjára!:) Most már csak be kell csempésszem Anyuhoz!:)

Girly
Fannus / Girly szo, 2012-05-05 12:55

Holnap anyák napjára fogom ezt megcsinálni ;) remélem jól sikerül!^^

Zsozsóka101
Zsozsóka101 szo, 2012-05-05 11:33

nekem ennyi zselatintól kőkemény lett. jobban szeretném kicsit krémesebben

Nemes Nóra
Dacota / Nemes Nóra v, 2012-05-06 13:56

Szia Zsozsóka,
Legközelebb esetleg tegyél bele egy kis felvert tejszínhabot - attól biztosan lazább lesz. Sajnálom, hogy nem olyan lett, mint amire számítottál...:(
Szép hétvégét!
nóra

Zsozsóka101
Zsozsóka101 v, 2012-05-06 18:40

hm..Kicsit utánanéztem a dolgoknak. Melyik csomag zselatinra gondoltatok? Én belenyomtam egy horváthrozit, ami 25 gramm, de most látom, hoyg az oetkeres az csak 10 gramm.
:D

Zsike87
Zsike87 p, 2012-05-04 21:10

Semmi baj, akkor veszek a biztonság kedvéért normál zselatin!

Zsike87
Zsike87 p, 2012-05-04 19:56

Szia! Étkezési zselatin kell bele mindenképp, vagy jó a tortazselé is? Csak mert az van itthon. :) És ha igen, abból mennyi? Köszönöm a választ!

Nemes Nóra
Dacota / Nemes Nóra p, 2012-05-04 20:07

Szia Zsike!
Hááát...nem tudom, de én nem nagyon próbálkoznék vele, szerintem nem tartja össze...ha mégis megpróbálod, akkor minél több. :)
Bocs, hogy nem tudtam segíteni...
Szép hétvégét!
Nóra

Sancho
Sancho p, 2012-05-04 12:32

Finom. El is készítem. De a velő az legyen velő. Marhalábszárból, pirítossal.

Nemes Nóra
Dacota / Nemes Nóra p, 2012-05-04 08:03

Szia qertz,
Igen, a krémbe, az tartja össze. A velő tulajdonképpen csak eperpüré,amit ízlés szerint cukrozhatsz. :)
Szép napot!
Üdv,
Nóra

320